Відкриття на занятті культурології студентами групами ХТ 1/1

Розпочалися заняття з культурології в групі ХТ 1/1. Здобувачі вищої освіти прослухали лекції з античної культури. Вони визначили внесок античності в скарбницю світової культури. 

Особливе враження на слухачів справили зразки античної архітектури, зокрема Давньої Греції. Особливо допитливі та уважні відзначили, що головний навчальний корпус Миколаївського національного аграрного університету якось дуже сильно нагадує найкращі зразки давньогрецької архітектури. Прямокутна форма, портик, колони все це атрибутика давньогрецьких храмів та громадських приміщень. Здобувачі вищої освіти отримали завдання розібратися в цій загадці та з успіхом її розв'язали. 

Головний навчальний корпус МНАУ побудований в стилі класицизм, який з' явився наприкінці 18 ст. на основі зразків античної архітектури. Наше місто Миколаїв на початку 19 ст. починалося з адміністративних споруд в стилі класицизм, бо він в той період був пануючим. Наприкінці 50-их на початку 60-их років 20 ст. радянська архітектура прагнула відійти від сталінського ампіру та повернулася до стилю класицизм. Так в Миколаєві з'явилися великі палаци культури в стилі класицизм. Також у стилі класицизм або неокласицизм був побудований головний корпус нашого університету. 




кафедра українознавства

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget