Безпека студентів під час війни

 01 лютого 2023 р. в академічній групі 3/4 Факультету агротехнологій  була проведена кураторська година на тему: "Безпека студентів під час війни". Студенти разом з куратором обговорювали загальні питання навчального процесу в умовах війни  в Україні.

Питання безпеки освітнього процесу не є новим для суспільства, однак особливої актуальності набуває, коли той чи інший регіон потрапляє в зону конфлікту, військової агресії, окупації. Тобто коли порушуються можливості забезпечення базових потреб людини хоч на елементарному рівні, зокрема, з огляду на зовнішні фактори, як-от не прогнозованість безпекових факторів, враховуючи агресивну політику сусідньої держави. Це на жаль є архіактуально для Південного регіону України. 

Визначили, що вплив збройних конфліктів на освіту породжує цілий ряд гуманітарних та соціальних проблем, завдаючи шкоди студентам та педагогічним працівникам, позбавляє величезну кількість студентів їхнього права на освіту, таким чином руйнуючи фундамент, на якому громади будують своє майбутнє, надії та прагнення цілих поколінь. Наголошувалось, що на противагу цьому, освітня система може допомогти захистити молодь від травм та експлуатації; пропонуючи чіткий розклад та стабільність, вона може полегшити психологічний вплив збройного конфлікту та забезпечити доступ до інших життєво важливих послуг.

На зустрічі Обговорено те, що сміливість й усвідомленість, з якою влада та суспільство можуть прийняти виклики в системі освіти, з якими нас познайомила війна, матиме прямий вплив на побудову не лише безпечної освіти сьогодні, а й в майбутньому, коли в незалежній суверенній Україні пануватиме мир.


Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget