НОВІ ЗМІНИ В ОПП ДЛЯ ЗДОБУВАЧІВ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 181 "ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ"

На кафедрі ППТ та ХТ 20 лютого 2023 року відбулося засідання кафедри, основним питанням якого було обговорення ОПП за спеціальністю 181 «Харчові технології» для рівнів підготовки: «Молодший бакалавр», «Бакалавр», «Магістр». Незвичність заходу полягала в тому, що основними доповідачами, які вносили пропозиції, були представники здобувачів та роботодавців. Бурхливі обговорення мали плідний результат. 

Для молодших бакалаврів стейкхолдери запропонували збільшити кількість годин на вивчення дисципліни «Харчові технології», адже, маючи диплом, випускники можуть працювати на різних підприємствах харчової промисловості. Наявна кількість кредитів, виділена на обов’язкову компоненту «Харчові технології» в існуючій ОПП, на думку генерального директора ПрАТ «Лакталіс-Миколаїв» – Фуркало І.С., недостатня. 

Цікаві ідеї висловила представниця робочої групи Ірина Шумілова. За результатами обговорення в групі, здобувачі із ХТМ 5/1 запропонували до вибіркових дисциплін внести «Нутриціологію» («Дієтологію» – як альтернативу до вибору). А для того, щоб зберегти логічний ланцюжок у викладанні дисциплін, навчальну дисципліну «Технології продуктів харчування для людей різних вікових груп і професійної зайнятості» перенести до ІІ семестру. На думку здобувачів, це забезпечить їм підґрунтя до отримання фахових знань і реалізації основного фокусу освітньої програми.

Колективи робочих груп обов’язково врахують дані пропозиції і внесуть зміни до відповідних освітніх програм на 2023-2024 навчальний рік.





Доцент кафедри ППТ та ХТ Оксана САВІНОК

факультет ТВППТСБ,кафедра переробки продукції тваринництва та харчових технологій

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget