Відкрита кураторська година у групі А2/2 «Мова моя рідна, мова солов’їна» до Міжнародного дня рідної мови

21 лютого 2023 року у академічній групі А2/2 відбулася відкрита кураторська година «Мова моя рідна, мова солов’їна» до Міжнародного дня рідної мови. Куратор групи Тетяна Манушкіна ознайомила здобувачів вищої освіти з історією свята. Міжнародний день рідної мови – день, який відзначають щороку 21 лютого, починаючи з 2000 року. Про «підтримку мовного та культурного різноманіття та багатомовності» було оголошено на XXX сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, що проходила 26 жовтня–17 листопада 1999 року в Парижі. Оскільки з 6000 розмовних мов світу близько половині загрожує зникнення, ЮНЕСКО прагне підтримувати мову, як ознаку культурної приналежності особи. Окрім того, організація вважає, що вивчення іноземних мов та багатомовність є ключами до взаєморозуміння та взаємоповаги.

Державна мова України та рідна мова українців – українська. Ілля Бершадський розповів про походження та цікаві факти сучасної української мови. Розглянули питання типових помилок під час спілкування. Щоб відчути красу мови здобувачі вищої освіти Роман Бойчук і Катерина Лобчук прочитали вірші українських поетів, а Уляна Баглюк та Анна Каблуча – авторські вірші. Лірику та мелодійність нашої рідної мови відчули у відомій на весь світ пісні «Ніч яка місячна». На ліричній ноті запустили флешмоб «Моє улюблене слово українською».

Заступник декана факультету агротехнологій з виховної роботи Тетяна Качанова підкреслила важливість української мови у сучасному суспільстві, удосконалення знань, користування словниками, а також запросила здобувачів вищої освіти до традиційного конкурсу читців поезії Тараса Шевченка.

Усі учасники висловили свою думку щодо значення української мови у їх житті, шляхи покращення рівня володіння рідною мовою, зокрема, читання книг українською мовою, перегляд українських фільмів та україномовного контенту, спілкування українською мовою.

Мова є душею нації, її генетичним кодом. Шануймо й любімо рідну мову, захищаймо, бережімо її велич і красу для наступних поколінь!












Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget