Проведення занять виробничниками на кафедрі виноградарства та плодоовочівництва

З метою впровадження на факультеті агротехнологій елементів практичної складової при підготовці фахівців з агрономії, до читання лекцій залучаються науковці та практики в даній галузі. 

23.02.23 року для студентів 2 курсу була проведена лекція з овочівництва головним агрономом ТОВ «Агробонд-21» Мукачівського району Закарпатської області, кандидатом с.-г. наук Бойком М. О. на тему «Практичний досвід вирощування овочів в нетипових погодно-кліматичних умовах на прикладі томатів». 

Після російської агресії Микола Олександрович із Херсонської області переїхав на Закарпаття та почав вирощувати помідори в зоні, яка не є оптимальною для цієї культури. Стикаючись із низкою несприятливих факторів і проблем, але добре знаючи біологію культури, агроному вдалося підібрати технологію вирощування томатів в цих умовах та отримати високий врожай плодів. Лектор поділився деякими секретами підбору гібридів томатів, технологією вирощування, особливостями боротьби з хворобами і шкідниками. Він надав майбутнім агрономам низку цінних порад про те, щоби стати фахівцем своєї справи необхідно не тільки багато вчитися, знайомитися з новинками агрономічної науки, але й не боятися експериментувати та ставити перед собою амбіційні задачі, ніколи не опускати руки, які б виклики перед нами не поставали в нашому житті.



Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget