ЯК ПІДТРИМУВАТИ СЕБЕ, ЯКШО Я ПЕРЕЖИВАЮ СТРЕС

Важкий час нині в нашій державі. Сукупні чинники сприяють тому, що українці знаходяться в стані стресу цілодобово. Фінансова скрута, постійні повітряні тривоги, ракетні обстріли, відсутність електроенергії та мобільного зв’язку – все це спричиняє прояви негативних внутрішніх емоцій. І проблема в тому, що ці емоції в нашому житті вже звичні. Так, майже за рік ми звикли до всього. Однак, стрес має накопичувальний характер і, якщо не приділяти уваги цьому емоційному стану, у людини з’являються проблеми зі здоров’ям, як ментальним, так і фізичним. Саме це питання обговорили здобувачі вищої освіти групи ХТ 3/1 на кураторській годині.

Молодь із задоволенням дискутувала щодо ефективності різних способів підтримування себе в стані стресу. Для когось потрібна шоколадна цукерка, шматочок шоколаду, для іншого, фізична активність. Колегіально з’ясували, що ефективно заспокоює нервову систему – малювання. І в нашій групі є прихильники малювання – Люба і Павло. Ваня і Льоня надають перевагу активному фізичному навантаженню коли необхідно нівелювати негативний вплив стресу. Деякі дівчатка з групи займаються вишиванням, в’язанням. Порадою для наших здобувачів був вибір продуктів харчування, багатих на вітаміни та поліфенольні сполуки, які значно зменшують негативний вплив на фізіологічні процеси в організмі в стані стресу. 

Бесіда була цікава й інформативна. Досвід своїх одногрупників, які навчилися боротися із стресом, може бути використаний в неординарній ситуації іншими.


Куратор академічної групи

ХТ-33/1, доцент кафедри ТПП та ХТ

О.М. Савінок 


факультет ТВППТСБ,кафедра переробки продукції тваринництва та харчових технологій

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget