Пам’ятаємо! Шануємо!

 1 жовтня 2022 року колектив Миколаївського національного аграрного університету провів в останню путь Олексія Гавриловича Захарченка. Олексій Гаврилович був одним із фундаторів, засновників Миколаївського національного аграрного університету. 

Пішла з життя людина, що стояла у підвалин професійної аграрної освіти в Миколаєві, чий внесок у створення когорти висококваліфікованих фахівців-аграріїв важко переоцінити. Життя Олексія Гавриловича Захарченка сповнене служінню справи може слугувати прикладом вірності своїм переконанням і своїй меті.

Хоч народився Олексій Гаврилович Захарченко на Черкащині, вся його трудова діяльність пов’язана з Миколаївською областю. Правда, розпочав її ще 14-річним підлітком у колгоспі на батьківщині, і працював так, що за рік заробив трудоднів найбільше від усіх.

Після закінчення Казачанського зоотехнічного технікуму Олексій Гаврилович за направленням приїхав на Миколаївщину. Працював зоотехніком із племінної справи, старшим зоотехніком районного управління сільського господарства, головним зоотехніком Малинівської МТС. 

Олексій Гаврилович Захарченко більш ніж 10 років обіймав державні керівні посади.

Маючи дві вищі освіти – закінчив Одеський сільськогосподарський інститут і Академію суспільних наук, захистив дисертацію, здобув науковий ступінь кандидата економічних наук – Олексій Гаврилович активно займався проблемами вдосконалення організації й оплати праці. За його ініціативою вперше в області механізовані загони Миколаївщини були переведені на умови бригадного підряду.

Узагальнивши цей багаторічний досвід, підготував і видав книгу «Колективний підряд  у сільському господарстві», яка стала настільною для організаторів сільськогосподарського виробництва в Україні. Є автором більш ніж 90 наукових праць.

Надалі Олексій Гаврилович Захарченко доклав багато зусиль, щоб у Миколаєві було відкрито філію сільськогосподарського інституту, яка нині є самостійним закладом вищої освіти – Миколаївський національний аграрний університет. З ним Олексій Гаврилович пов’язав свою діяльність, вийшовши на пенсію: він доцент кафедри організації виробництва та агробізнесу. 

Його багаторічна сумлінна праця гідно відзначена низкою державних нагород.

А головне – Олексій Гаврилович мав шану і повагу від людей, бо скрізь, де працював, залишив добрий слід по собі.

Спочивайте з миром Олексію, Гавриловичу! Пам’ятаємо! Шануємо!


Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget