Збільшення колекції ефіроолійних рослин кафедри землеробства, геодезії та землеустрою

26 і 29 квітня 2024 року здобувачі вищої освіти спеціальності 201 Агрономія Сидоров Кирило, Шелінгер Анатолій, Хізниченко Сергій та доцент кафедри землеробства, геодезії та землеустрою Тетяна Манушкіна висадили на колекційному розсаднику ефіроолійних культур нові види рослин – три сорти лавандину, шавлію мускатну, м’яту перцеву і меліссу лимонну. 

Колекційний розсадник створено у 2021 році з метою вивчення морфо-біологічних особливостей, адаптаційних можливостей, грунтозахисних властивостей та продуктивності ефіроолійних рослин різних сортів у зоні Південного Степу України. Рослини колекційного розсадника використовуються як маточні для проведення експериментальних досліджень з клонального мікророзмноження у культурі in vіtro та зеленого живцювання. 

Здобувачі вищої освіти використовують одержані результати досліджень для написання наукових робіт на конкурси, кваліфікаційних робіт, опублікування результатів досліджень у наукових виданнях та доповідей на конференціях і на засіданнях наукового гуртка “Еколог”.









Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget