Гостьова лекція з дисципліни «Основи екології»

2 травня 2024 року для здобувачів першого курсу спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» у рамках дисципліни «Основи екології» доцентом кафедри землеробства, геодезії та землеустрою Тетяною Манушкіною було організовано гостьову лекцію на тему «Оцінка впливу війни на довкілля. Погляд у майбутнє». Запрошені лектори: Інна Тимченко, канд. техн. наук, доцент, доцент кафедри екології та природоохоронних технологій Національного університету кораблебудування, заступник голови Миколаївської філії Національного екологічного центру України та Віталій Гулевець, експерт з ГІС Національного екологічного центру України. До лекції також долучилися завідувачка кафедри землеробства, геодезії та землеустрою Валентина Гамаюнова, науково-педагогічні працівники кафедри Юрій Задорожній, Тетяна Качанова, Ірина Смірнова та Ігор Бульба, старший лаборант Інна Шкапенко, здобувачі вищої освіти груп ГМ1/1, АМН1/1, А3/1, А3/2, А3/4, А3/5.

Лектори представили методики і результати досліджень з визначення збитків, завданих довкіллю внаслідок військових дій та підриву Каховської ГЕС в обраних громадах Миколаївської та Сумської областей, зокрема для наступних компонентів: ґрунтів, лісосмуг, об’єктів природно-заповідного фонду, об’єктів Смарагдової мережі, територій, що зазнали пожеж, а також детально пояснили особливості використання засобів супутникового моніторингу для екологічних досліджень, 

Дякуємо Інні Тимченко та Віталію Гулевцю за актуальну змістовну лекцію та доступ до результатів досліджень для науково-педагогічних працівників та здобувачів.














Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget