Міжнародний день поля у межах форуму «Продовольча безпека України в умовах післявоєнного відновлення: глобальні та національні виміри»

30 травня 2024 року на інноваційному полігоні з трансферу сучасних технологій в агропромисловому комплексі Миколаївського національного аграрного університету урочисто відзначили Міжнародний день поля у межах форуму «Продовольча безпека України в умовах післявоєнного відновлення: глобальні та національні виміри». Загалом участь у заході взяли більше 1000 учасників із різних куточків України та інших країн.
Відкрив захід ректор Миколаївського національного аграрного університету, голова Науково-координаційної ради Південного міжрегіонального наукового центру Національної академії аграрних наук України, академік В’ячеслав Шебанін, привітавши почесних гостей, науково-педагогічний та студентський колективи  університету – усіх, для кого дане свято є безцінною можливістю професійного зростання та збагачення досвідом.
Підтвердженням глибокої поваги, вдячності науково-педагогічному і студентському колективам Миколаївського національного аграрного університету за невтомну працю, перемоги, здобутки в науковій, освітній і мистецькій діяльності є участь у заході високоповажних гостей, з-поміж яких:
1. Віталій Кім – начальник Миколаївської обласної військової адміністрації;
2. Георгій Решетілов – перший заступник начальника Миколаївської обласної військової адміністрації;
3. Антон Табунщик – голова Миколаївської обласної ради;
4. Олег Шаров – генеральний директор Директорату фахової передвищої, вищої освіти Міністерства освіти і науки України;
5. Ніна Соколова – керівниця патронатної служби Міністра освіти і науки України, яка зачитала привітання Міністра освіти і науки України Оксена Лісового;
6. Ірина Кормишкіна – членкиня Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики, голова підкомітету з питань тарифного та нетарифного регулювання, народна депутатка України;
7. Олександр Пасічний – народний депутат України;
8. Ярослав Гадзало – Президент Національної академії аграрних наук України;
9. Юрій Кормишкін – директор товариства з обмеженою відповідальністю спільне підприємство «Південна аграрно-експортна компанія», голова наглядової ради Миколаївського національного аграрного університету;
10. Марек Ружняк – власник польської компанії «Mzuri World»;
11. Якоб Хансен – керівник Офісу Посольства Королівства Данії в Миколаєві;
12. В҆ячеслав Соколов – директор Селекційно-генетичного інституту – Національний центр насіннєзнавства та сортовивчення.
Колективом Миколаївського національного аграрного університету було підготовлено насичену програму Міжнародного дня поля, зокрема:
- презентація нових сортів зернових і гібридів технічних культур вітчизняних та зарубіжних селекційних центрів (Німеччина, Франція, Молдова, Сербія, Чехія та ін.);
- ознайомлення із системою смугового землеробства MZURI Pro-Tilll за умов природного і штучного зволоження; демонстрація посівних комплексів MZURI WORLD Sp. zo. o, HORSCH (Німеччина), Clidon (Великобританія);
- презентація та дегустація продукції Науково-навчально-виробничих лабораторій з вівчарства (Асканійська, Романівська порода), свинарства, рибництва, птахівництва (яйця перепелині), переробки та визначення якості рослинних масел (олія соняшникова), м’ясних продуктів (напівкопчені ковбаси, варено-копчені ковбаси, сосиски «Мисливські»), хлібобулочні вироби тощо;
- ознайомлення з новітніми сортами зернових колосових культур вітчизняної та зарубіжної селекції;
- презентація сучасної бджолиної пасіки та апізони, «Зеленої аудиторії»;
- презентація сучасної сільськогосподарської техніки вітчизняного та зарубіжного виробництва - LOZOVA MASHINERY, JOHN DEER, LEMKEN, NEW HOLLAND, CLAAS, AMAZONE, MZURI WORLD Sp. zo. o, JCB, KUHN тощо.
На заході було представлено компанії сільськогосподарської техніки вітчизняного та зарубіжного виробництва, селекційні компанії, промислові компанії тощо та провідні заклади аграрної освіти, науки і виробництва.
Тож Міжнародний день поля у межах форуму «Продовольча безпека України в умовах післявоєнного відновлення: глобальні та національні виміри» 2024 року видався надзвичайно вражаючим та насиченим.
Працюємо задля пришвидшення Перемоги! Слава Україні!





















День Поля,міжнародний форум

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget