На початку травня бакалаври спеціальності 162 «Біотехнологія та біоінженерія» у межах дисциплін «Процеси і апарати біотехнологічних виробництв», «Біоінженерія» та «Промислова біотехнологія» мали нагоду долучитися до гостьової лекції на тему: «Ферментні препарати та їхні різновиди», лектором якої була Біля-Бійми Наталья Леонідівна, фахівець ПП «Памір-Сервіс».
Це було корисно, здобувачі змогли більше дізнатися про види ферментних препаратів, їх виготовлення та де саме застосовуються такі препарати. Наталія Леонідівна розповіла про правильне використання ферментних препаратів, їх мінуси та плюси, а також наголосила на правильній послідовності додавання ферментів до молока.
Лекція була не тільки цікавою для прослухування, студенти дізналися, як саме фермент робить із молока сир, а при додаванні закваски надається певний смак та властивості кінцевому продукту. Крім того, лектор роз’яснив що таке сичужний фермент, особливості його використання та виготовлення. Цікаво теж було послухати реальні історії з виробництва, якими Наталія Леонідівна поділилася із слухачами.
У висновку спікер лише підтвердила свої знання та навички, та підсумувала усі аспекти використання ферментних препаратів.
Ця розповідь була надзвичайно цікавою та пізнавальною, яка тільки підтвердила високий рівень науки в Україні. Особисто мене здивувало, як доступно та простими словами Наталія Леонідівна донесла до слухачів доволі складну тему. Такі лекції допомагають зрозуміти, наскільки різнобічна біотехнологія та можливості її осягнути, і покращити свої навички у дисципліні.
Здобувач вищої освіти, бакалавр спеціальності
162 «Біотехнологія та біоінженерія» Лєвих Дар’я
Дописати коментар