Міжнародний день здоров’я рослин

10 травня 2024 року для здобувачів вищої освіти 1, 2, 3 курсів спеціальності 201 Агрономія СВО «Бакалавр» було проведено лекцію присвячену Міжнародному дню здоров’я рослин – під гаслом: «Здоров’я рослин, безпечна торгівля та цифрові технології». Перед здобувачами виступили декан факультету агротехнологій Миколаївського національного аграрного університету, доктор с.-г наук, професорка Дробітько Антоніна Вікторівна, заступник директора Миколаївської обласної фітосанітарної інспекції Черноус Анатолій Володимирович, завідувачка відділу визначення посівних якостей насіння і товарних якостей садивного матеріалу Миколаївської обласної фітосанітарної інспекції Курішко Анна Василівна, головний спеціаліст відділу фітосанітарних заходів на кордоні Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області Манушкін Михайло Миколайович, а також Ковальчук Володимир Володимирович, Шеїна Наталія Василівна та Бідна Наталія Володимирівна.
Лектори звернули особливу увагу на ризики переміщення рослин та пов’язаних з ними шкідливих організмів при міжнародних подорожах та заохочення громадськості до відповідального поводження з імпортними рослинами та рослинними продуктами. Також, було розказано про нові небезпечні шкідливі організми, що нещодавно були виявлені в Україні (ясеневу смарагдову златку та жовто-бурого мармурового клопа), їх небезпеку та зовнішні ознаки. Під час лекції було наголошено на ролі та завданнях Держпродспоживслужби, її територіальних органів та установ, що їй підпорядковані, у захисті території України від занесення та поширення регульованих шкідливих організмів рослин, збереженні експортного потенціалу країни та її біорізноманіття.
Дякуємо Черноус Анатолію Володимировичу, Курішко Анні Василівні, Манушкіну Михайлу Миколайовичу, Ковальчуку Володимиру Володимировичу, Шеїній Наталії Василівні та Бідній Наталії Володимирівні за актуальну змістовну лекцію.







Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget