Відповідно до плану роботи кафедри біотехнології та біоінженерії та графіку проведення занять залученими особами, 1 травня 2024 року в межах освітньої компоненти «Загальна біотехнологія» для здобувачів вищої освіти ІІ курсу та освітньої компоненти «Молекулярна біотехнологія» для магістрів І курсу освітньої спеціальності 162-«Біотехнології та біоінженерія», завідувачкою кафедри Оленою Каратєєвою було запрошено до читання лекції кандидатку сільськогосподарських наук, доцентку кафедри товарознавства, біотехнології, експертизи та митної справи Полтавського університету економіки і торгівлі Людмилу Флоку.
Лекторка провела лекцію на тему: «Біотехнології в харчовій промисловості», під час якої було розглянуто низку актуальних питань, зокрема, виробництво харчових добавок за допомогою мікроорганізмів, біотехнологічні методи покращення смакових та поживних властивостей продуктів, біотехнологія та безпека харчових продуктів, застосування генної інженерії для підвищення харчової цінності продуктів, тощо. Крім того студентство дізналося про використання пробіотичних культур для поліпшення якісних показників продуктів та безпосередньо у хлібопеченні – що є достатньо новим напрямком біотехнології, майбутні тенденції та інновації і перспективи розвитку в харчовій біотехнології. Людмила Валеріївна під час лекції постійно підтримувала зворотній зв'язок зі студентами та ділилася власним досвідом наукових досліджень у галузі харчової біотехнології, що викликало у студентів неабияку зацікавленість.
Висловлюємо слова щирої подяки доцентці кафедри товарознавства, біотехнології, експертизи та митної справи Полтавського університету економіки і торгівлі Людмилі Валеріївні Флоці за дуже цікаву, змістовну та актуальну лекцію! Бажаємо успіху в подальшій професійній та науковій діяльності.
Завідувачка кафедри біотехнології та біоінженерії О.І. Каратєєва
Дописати коментар