Поєднання практичних навичок, наукового досвіду та навчання

Виконуючи рішення вченої ради університету щодо викладання науковцями інших ЗВО, наукових установ чи фахівців із виробництва лекційних й лабораторно-практичних занять для здобувачів вищої освіти МНАУ доцентом кафедри біотехнології та біоінженерії Оленою КАРАТЄЄВОЮ організоване лекційне заняття із залученням провідних науковців в галузі біотехнології.
Так, 07 листопада 2022 року для здобувачів вищої освіти освітньої спеціальності 162-«Біотехнології та біоінженерія» ІV курсу для СВО «Бакалавр» в межах дисципліни «Сільськогосподарська біотехнологія» було проведено лекційне заняття кандидатом сільськогосподарських наук, професором, деканом факультету біотехнологій Харківського державного біотехнологічного університету Оленою ЩЕРБАК, на тему «Клонування».
Олена Валентинівна розповіла студентам про історію та методи клонування, ознайомила з обладнанням та інструментами яке застосовується при клонуванні, повідомила про способи отриманні та підготовки до клонування клітин-рецепієнтів та клітин донорів,  показала яєчники корів на різних стадіях статевого циклу та пояснила на якій стадії можливе запліднення, розповіла про способи енаклюації клітин його етапи, а також про дебласторізацію ембріонів та їх реконструкцію. Оскільки на пострадянському просторі вперше клонували тварин саме вітчизняні вчені і саме в Харкові, одним із яких є і Олена ШЕРБАК, тому вченому було чим поділитися зі студентством та що показати,  зокрема власні наробки у клонуванні тварин, як це відбувалося та фото перших клонованих телят.
Наданий лектором матеріал викликав неабиякий інтерес та жваву дискусію у присутніх, що проявилося у низці запитань серед студентів.
Керівництво факультету щиро дякує професору Щербак О.В. за дуже цікаву та корисну лекцію! Сподіваємося на подальшу творчу співпрацю! Миру нам всім!

















Доцент кафедри біотехнології та біоінженерії Олена КАРАТЄЄВА

факультет ТВППТСБ,кафедра біотехнології та біоінженерії

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget