16 листопада 2022 року відбулася лекція з дисципліни «Технологія виробництва молока і яловичини», організованої професором Т.В. Підпалою, за участі стейкхолдера ОС 204-«Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», директора СТОВ «Промінь», кандидата с.-г. наук С.Є. Ясевіна і технолога з виробництва, аспіранта Б.С. Голосного. Присутніми на лекції були також завідувач кафедри ТВПТ доцент, кандидат с.-г. наук О.О. Стародубець і доцент, кандидат с.-г. наук Г.І. Калиниченко. Здобувачам вищої освіти 4 курсу СВО «Бакалавр» і 1 курсу СВО «Магістр» спеціальності «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» було прочитано лекцію про ведення молочного скотарства в умовах племзаводу «Промінь» Первомайського району Миколаївської області. Змістовно щодо впроваджених нових технологічних рішень у виробництво розповів директор господарства С.Є. Ясевін. Доповідач перш за все відмітив, що закінчив Миколаївський НАУ і є вихованцем наукової школи професора Т.В. Підпалої, під керівництвом якої захистив кандидатську дисертацію. Далі лектор, розповідав про сучасне виробництво в галузі молочного скотарства і наголосив, що дане господарство є одним із найбільших виробників молока й не лише в Україні, а й Європі. Вже понад другий рік, як введено в експлуатацію приміщення з крос-вентиляцією на 2500 корів. Пояснив принцип її дії та ефективність для створення комфортних умов утримання великої рогатої худоби. Іншою особливістю є використання пластикових будиночків для вирощування телят на відкритому повітрі, що дозволяє мати середньодобові прирости 900-1000 г. На запитання, що зацікавили студентів і викладачів, надав вичерпні відповіді Б.С. Голосний. Це стосувалося проблем, які виникають на виробництві та їх вирішення; забезпечення кадрами і житлом фахівців; можливості переробляти молоко в господарстві та інші питання.
Студентам дуже сподобалася лекція і вони вдячні за її організацію та проведення. Учасникам із виробництва бажаємо нових трудових звершень і досягнень.
Кафедра технології виробництва продукції тваринництва
Дописати коментар