Он-лайн лекція з професором Колорадського Державного університету

В умовах сьогодення навіть невеликі кроки вперед у розвитку міжнародних відносин сприймаються зі значним ентузіазмом. Що вже говорити про таку значну подію, як започаткування співпраці з одним з найпотужніших закладів аграрної освіти центральних штатів США, університетом Колорадо. Саме за участю науковців цього закладу вищої освіти МНАУ започаткував серію онлайн лекцій та вебінарів з різноманітних агарних та економічних тематик. 

Першою ластівкою такої співпраці стала лекція з іригації та управління водними ресурсами фахівця з питань іригації та водопостачання д-ра Аллана А. Андалеса, професора кафедри ґрунтознавства та рослинництва університету Колорадо для здобувачів вищої освіти інженерно-енергетичного факультету МНАУ спеціальності 208 «Агроінженерія». Крім загальної, проте вичерпної та цікавої інформації про сільське господарство штату, історичні віхи розвитку аграрної сфери та іригації зокрема, д-р Андалес виокремив питання сучасних, новітніх технологій поливу, які на разі використовуються в Колорадо та в США. Також лектор зупинився на питаннях, які цікавлять і науковців МНАУ, адже наші заклади знаходяться в приблизно однакових кліматичних умовах та мають схожі іригаційні проблеми. Мова йшла про засоленість води та ґрунтів, а також про економію водних ресурсів за допомогою відповідних метеорологічних та інших датчиків і програмного забезпечення, що прогнозує і коригує використання водних ресурсів на основі різноманітних факторів. Беручи до уваги той факт, що фахівці МНАУ вже довгий час використовують власну метеорологічну станцію iMetos, на розробку необхідного програмного забезпечення та апробування цих методів на іригаційних полігонах МНАУ не буде потрібно довго чекати. Вже розглядається можливість подання заявки на отримання гранту від відповідних організацій МТД Сполучених Штатів. 

Також усі здобувачі вищої освіти і науковці МНАУ отримали можливість підвищити свої знання за допомогою навчальних курсів та курсів підвищення кваліфікації, розроблених фахівцями Коледжу сільськогосподарських наук і сільськогосподарської дослідної станції університету Колорадо (College of Agricultural Sciences & Agricultural Experiment Station). Д-р Діна Намут-Ковер, одна з розробників та ініціаторів курсів, надала МНАУ ексклюзивний безкоштовний доступ до матеріалів курсів. Крім цінної тематичної інформації, яку зможуть отримати всі бажаючі, учасники курсів також отримають так звані бейджі – відмітки про проходження курсів, які буде видно в соціальних мережах, зокрема в LinkedIn, що допоможе візуалізувати навички і професійну підкованість майбутнього фахівця в очах потенційного роботодавця.






Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget