Онлайн-лекторій

16.11.2022 року о 9.30 відбувся онлайн-лекторій для здобувачів 3, 4 курсів за СВО «Бакалавр» та 1 курсу СВО «Магістр» спеціальності «Харчові технології» Миколаївського та Сумського національних аграрних університетів.

Цікавий формат знайомства з інноваційними технологіями в харчовій промисловості був обраний викладачами к.т.н., доцентом кафедри переробки продукції тваринництва та харчових технологій Миколаївського НАУ Савінок Оксаною Миколаївною та к.т.н., доцентом кафедри технології харчування Сумського НАУ Степановою Тетяною Михайлівною.

Онлайн-лекторій передбачив послідовні лекції за темами: «Особливості харчування військовослужбовців в умовах проведення бойових операцій» та «Сучасні аспекти застосування культивованої грибної сировини в технології кулінарної продукції». Викладений матеріал був дотичним до багатьох навчальних дисциплін, які вивчають здобувачі. Нова, не викладена в підручниках інформація, яка базується на власних дослідженнях лекторів, апробована і висвітлена в науковій спільноті, була представлена студентам. 

Здавалося б, що теми лекцій зовсім різні. Однак, використання грибної сировини добре узгоджується і з харчуванням військовослужбовців, спортсменів та інших груп населення, які потребують підвищену частку білка в раціоні. Одночасно, особливості харчування людей, які знаходяться в екстремальних умовах, потребують інноваційних способів попереднього підготування сировини та приготування готової продукції, особливо, якщо це польові умови. 

Вибрані теми доповнили одна одну, а можливість долучити одразу, здобувачів з різних ЗВО, дозволила їм отримати нові знання.

Незвичний формат лекцій, одразу двох лекторів, зробив захід незвичним і цікавим. А теми, розглянуті викладачами, актуальні і перспективні, як для досліджень, так і для подальшої роботи технологом на будь-якому підприємстві харчової промисловості.








Доцент кафедри переробки продукції 

тваринництва та харчових технологій Оксана САВІНОК  

факультет ТВППТСБ,кафедра переробки продукції тваринництва та харчових технологій

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget