Академічна доброчесність в університеті - запорука якісної освіти

Сьогодні на факультеті менеджменту для здобувачів вищої освіти спеціальності 122 «Комп’ютерні науки» відбулася лекція на тему «Академічна доброчесність в університеті як невід'ємна складова якісної освіти». Захід організувала кафедра економічної кібернетики і математичного моделювання. 

На лекції виступила  завідувач кафедри економічної кібернетики і математичного моделювання Світлана Тищенко, яка детально розповіла студентам про принципи академічної доброчесності, необхідність її дотримання в навчальному процесі та наукових дослідженнях. «Академічна доброчесність передбачає сумлінність, чесність, прозорість, повагу до інтелектуальної власності інших. Вона є базисом, на якому тримається весь освітній і науковий процес в університетах», - наголосила лекторка. Світлана Іванівна розповіла про різні види академічної недоброчесності: плагіат, фабрикацію даних, хабарництво, списування тощо. Спікерка пояснила, які наслідки це має для якості освітнього процесу та авторитету навчального закладу. Також лекторка окреслила способи запобігання цим негативним явищам.

Під час лекції відбулася жвава дискусія щодо проблеми плагіату серед студентів, необхідності посилення контролю за оригінальністю студентських робіт, а також потреби формування «культури академічної доброчесності» в університетському середовищі.

Наприкінці заходу організатори закликали студентів та викладачів дотримуватися високих етичних стандартів, поважати інтелектуальну власність та  пройти курс на платформі «ВУМ» щодо академічної доброчесності в університеті.

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget