20 квітня було проведено гостьову лекцію з навчальної дисципліни «Гігієна та санітарія харчових виробництв» за темою: «Санітарна обробка технологічного устаткування й тари підприємств харчових виробництв» для студентів освітньої спеціальності 181 – «Харчові технології», зокрема для академічної групи ХТБ 3/1. Лектор – лікар ветеринарної медицини Вітовської державної лікарні ветеринарної медицини к.вет.н. Білопольська Таміла Петрівна, яка здійснює ветеринарний контроль на м’ясопереробних підприємствах м. Миколаєва.
До уваги слухачів представлений презентаційний матеріал: «Організація роботи м’ясопереробного підприємства, виробництво ковбасних та копчених виробів ФОП Кантур І.Ф.», що розташований в с. Калинівка Вітовського району. На підприємстві підтримується ветеринарно-санітарний контроль за дотриманням вимог системи безпечності харчових продуктів (НАССР), оскільки законодавством встановлено вимоги для всіх операторів ринку розробити і впровадити систему НАССР. Під час зустрічі обговорено питання головних аспектів у роботі переробних підприємств: організація виробничого процесу, належне планування виробничих, допоміжних та побутових приміщень, стан приміщень, обладнання потужності, комунікації, організація санітарних заходів, а саме санітарна обробка технологічного устаткування й тари підприємств харчових виробництв.
Отримані знання щодо організації роботи м’ясопереробних підприємств для студентів освітньої спеціальності 181 – «Харчові технології» в майбутньому будуть потрібні у формуванні спеціалістів із технології харчування, оскільки гігієна та санітарія харчових виробництв – це складова всього виробничого процесу.
Доцент кафедри ветеринарної медицини та гігієни Бондар А.О.
Дописати коментар
Click to see the code!
To insert emoticon you must added at least one space before the code.