Гостьова лекція з навчальної дисципліни «Гігієна та санітарія харчових виробництв»

20 квітня було проведено гостьову лекцію з навчальної дисципліни «Гігієна та санітарія харчових виробництв» за темою: «Санітарна обробка технологічного устаткування й тари підприємств харчових виробництв» для студентів освітньої спеціальності 181 – «Харчові технології», зокрема для академічної групи ХТБ 3/1. Лектор – лікар ветеринарної медицини Вітовської державної лікарні ветеринарної медицини к.вет.н. Білопольська Таміла Петрівна, яка здійснює ветеринарний контроль на м’ясопереробних підприємствах м. Миколаєва. 
До уваги слухачів представлений презентаційний матеріал: «Організація роботи м’ясопереробного підприємства, виробництво ковбасних та копчених виробів ФОП Кантур І.Ф.», що розташований в с. Калинівка Вітовського району. На підприємстві підтримується ветеринарно-санітарний контроль за дотриманням вимог системи безпечності харчових продуктів (НАССР), оскільки законодавством встановлено вимоги для всіх операторів ринку розробити і впровадити систему НАССР. Під час зустрічі обговорено питання головних аспектів у роботі переробних підприємств: організація виробничого процесу, належне планування виробничих, допоміжних та побутових приміщень, стан приміщень, обладнання потужності, комунікації, організація санітарних заходів, а саме санітарна обробка технологічного устаткування й тари підприємств харчових виробництв.
Отримані знання щодо організації роботи м’ясопереробних підприємств для студентів освітньої спеціальності 181 – «Харчові технології» в майбутньому будуть потрібні у формуванні спеціалістів із технології харчування, оскільки гігієна та санітарія харчових виробництв – це складова всього виробничого процесу.





Доцент кафедри ветеринарної медицини та гігієни Бондар А.О.

факультет ТВППТСБ,кафедра ветеринарної медицини та гігієни

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget