20 квітня було проведено гостьову лекцію з навчальної дисципліни «Гігієна та санітарія харчових виробництв» за темою: «Санітарна обробка технологічного устаткування й тари підприємств харчових виробництв» для студентів освітньої спеціальності 181 – «Харчові технології», зокрема для академічної групи ХТБ 3/1. Лектор – лікар ветеринарної медицини Вітовської державної лікарні ветеринарної медицини к.вет.н. Білопольська Таміла Петрівна, яка здійснює ветеринарний контроль на м’ясопереробних підприємствах м. Миколаєва.
До уваги слухачів представлений презентаційний матеріал: «Організація роботи м’ясопереробного підприємства, виробництво ковбасних та копчених виробів ФОП Кантур І.Ф.», що розташований в с. Калинівка Вітовського району. На підприємстві підтримується ветеринарно-санітарний контроль за дотриманням вимог системи безпечності харчових продуктів (НАССР), оскільки законодавством встановлено вимоги для всіх операторів ринку розробити і впровадити систему НАССР. Під час зустрічі обговорено питання головних аспектів у роботі переробних підприємств: організація виробничого процесу, належне планування виробничих, допоміжних та побутових приміщень, стан приміщень, обладнання потужності, комунікації, організація санітарних заходів, а саме санітарна обробка технологічного устаткування й тари підприємств харчових виробництв.
Отримані знання щодо організації роботи м’ясопереробних підприємств для студентів освітньої спеціальності 181 – «Харчові технології» в майбутньому будуть потрібні у формуванні спеціалістів із технології харчування, оскільки гігієна та санітарія харчових виробництв – це складова всього виробничого процесу.
Доцент кафедри ветеринарної медицини та гігієни Бондар А.О.
Дописати коментар