Кураторська година на тему: «Культура спілкування. Спілкування, комунікація, людина»

Культура спілкування – це частина культури поведінки людини, зокрема сукупність форм щоденної поведінки людини (у побуті, у спілкуванні з іншими людьми), що знаходить зовнішнє вираження моралі та естетичні норми при спілкуванні. Культура поведінки не буває поза культурою спілкування, і навпаки.
Тому 24 квітня 2023 року, для здобувачів вищої освіти академічної групи ВМ 2/1, куратором Тетяною ЛУМЕДЗЕ, було проведено кураторську годину на тему: «Культура спілкування. Спілкування, комунікація, людина».
Студентство було поінформовано, що для різних видів мовної діяльності суспільство формує певні правила їх здійснення. Правила ведення мовлення чи етикет мовлення поділяються на правила для мовця і слухача. А спілкування відіграє велику роль у житті і діяльності людей. За допомогою спілкування можуть регулюватися взаємовідносини і взаємодія. Спілкування – складний процес взаємодії між людьми, що полягає в обміні інформацією, а також в сприйнятті  і розумінні партнерами один одного.
Також здобувачі погодилися, що спілкування має величезне значення  в формуванні людської психіки, її розвитку і становленні розумової, культурної поведінки, можливостей. Через спілкування з психологічно розвиненими людьми, завдяки широким можливостям до навчання, людина розкриває всі свої вищі пізнавальні здібності і якості. Через активне спілкування з розвиненими особистостями людина сама перетворюється в особистість.
Сподіваємося, що дана бесіда буде сприяти моральним та етичним нормам культури спілкування серед молоді, спонукатиме їх до саморозвитку та становлення їх як особистості.



Куратор ВМ 2/1, ст. викладач Тетяна ЛУМЕДЗЕ

 

факультет ТВППТСБ,кафедра ветеринарної медицини та гігієни

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget