Erasmus+: благодійні акції для Українців, піші екскурсії історичним центром міста Ополе

25 квітня 2023 року Валерія Іваненко студентка спеціальності 015 «Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)», разом з пані Антоніною Калініченко, керівником проєкту Erasmus+, взяли участь у благодійній акції для Українців, які перебувають у Польщі у зв’язку з агресією росії.
Валерія у продовж дня допомагала пані Антоніні, яка в цей день стала досвідченим професійним гідом, організовувати захоплюючі безкоштовні піші екскурсії історичним центром міста Ополе.
Місто дуже цікаве. Тут безліч як історичних, і сучасних пам'яток. Найвідоміша - П'ястовська вежа. Це найдавніша визначна пам'ятка польських захисних споруд - 14 століття. Інший символ міста - Кафедральний собор Святого Христа. Він з'явився тут на 200 років раніше, ніж саме місто - в 11 столітті. Поряд із собором - ще одна історична пам'ятка. Це старовинний мур, його збудували на місці, де знаходилася середньовічна стіна, що захищала місто Ополе.
Місце для знакових фото у Ополе, це Грошовий міст. З нього відкривається чудовий краєвид на канал. Колись міст був єдиним у місті і переїзд через нього коштував 1 гріш, тому зараз він має таку назву.
Екскурсантам сподобалася вечірня прогулянка м. Ополе. Місто запалює вогні. Неймовірний вигляд має вночі опольська Венеція. У вечері щоденне шоу розпочинає плавучий фонтан, біля якого закінчується екскурсійний маршрут.
Співвітчизники були вдячні Валерії та пані Калініченко за змістовні розповіді про минулі історичні часи та сьогодення міста Ополе.

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget