Науково-дослідна робота здобувачів вищої освіти на колекційному розсаднику ефіроолійних рослин кафедри землеробства, геодезії та землеустрою

26 квітня 2023 року здобувачі вищої освіти групи А2/2 Ілля Бершадський і Роман Бойчук, групи А2/3 Денис Рябов і групи А1/1 Олександр Бондаренко під керівництвом науково-педагогічних працівників кафедри землеробства, геодезії та землеустрою Тетяни Манушкіної, Тетяни Качанової та Ірини Смірнової провели визначення морфометричних показників ефіроолійних рослин різних сортів у колекційному розсаднику. Дослідили особливості росту і розвитку рослин лаванди вузьколистої та м’яти перцевої колекції 2021 року. Також визначили, що нові сорти, які висаджено у березні 2023 року,  прижилися на 100 %. 

У сучасних умовах актуальність вирощування ефіроолійних рослин у зоні Південного Степу України зростає у зв’язку зі значним попитом на натуральну рослинну сировину та ефірну олію, високу рентабельність виробництва, грунтозахисні властивості багаторічних рослин, туристичну привабливість лаванди вузьколистої. Одержані результати досліджень здобувачі вищої освіти використають для доповідей на засіданні гуртка “Еколог”, опублікування результатів досліджень у наукових виданнях та виступів на конференціях.

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget