Erasmus+: «Monitoring środowiska (Екологічний моніторинг)», тема занять «Моніторинг якості поверхневих вод та грунтів»

«Моніторинг якості поверхневих вод та грунтів», таку тему 20.04.23 р. на заняттях з дисципліни «Екологічний моніторинг» опанувала студентка спеціальності 015 «Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)» Валерія Іваненко.
Система моніторингу довкілля - це система спостереження, збирання, обробки, передачі, збереження та аналізу інформації про стан довкілля, прогнозування його змін і розроблення науково обґрунтованих рекомендацій для прийняття рішень про запобігання негативним змінам стану довкілля та дотримання вимог екологічної безпеки.
Під час практичної роботи Валерія дізналася про основні аспекти діяльності лабораторії моніторингу вод та ґрунтів, ознайомилась з різноманітними приладами, хімічними реактивами які допомагають проводити хімічний аналіз поверхневих, підземних (ґрунтових) та дренажно-скидних вод.
Практично опанувала процесом підготовки проб до дослідження та разом з викладачем провели декілька експериментальних дослідів. В межах лабораторних досліджень була звернута увага на правила обережного поводження з хімічними речовинами.
За допомогою програмного комплексу, який охоплює всі етапи аналітичного процесу Валерія зробила збір даних, проаналізувала отриманні результати, створила графіки та діаграми в зручному вигляді, оформила звіт та поширила результати досліджень у загальній науково-навчальній базі університету для їх використання.
Сповнена новими екологічними знаннями Валерія висловила бажання продовжити дослідження у позаурочний час.

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget