Erasmus+: виконання лабораторних дослідів, набуття практичних навичок

В умовах сьогодення невирішеною екологічною та гігієнічною проблемою є питання утилізації осадів міських стічних вод, які накопичуються в особливо значних обсягах на межі територій населених пунктів.

Студенти Опольського університету вирішують цю проблему, опановуючи дисципліну «Хімія навколишнього середовища», де проводять лабораторні досліди по визначенню вмісту кальцію в осадах стічних вод методом ЕDТА.

При виконанні лабораторних дослідів студенти набувають навички практичної роботи з аналізу речовин та матеріалів, засвоюють основні способи одержання інформації про хімічний склад, ознайомлюються із сучасними інструментальними методами якісного та кількісного хімічного аналізу.

26.04.23 року Валерія Іваненко студентка спеціальності 015 «Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)» на заняттях з дисципліни «Хімія навколишнього середовища» приєдналася до виконання лабораторних дослідів та здобула знання з основних принципів та можливостей застосування на практиці поширених інструментальних методів хімічного аналізу; основ аналітичної хімії, методології проведення аналізу, основних етапів аналізу.

Також набула практичних навичок щодо використання інструментальних методів для вирішення конкретних завдань хімічного аналізу; відбору проб, їх підготовку до аналізу вибраним методом, вимірювання аналітичного сигналу, стандартизацію вимірювань та обробку результатів аналізу з їх критичним оцінюванням.

Результати лабораторних досліджень будуть подані Валерією у тезах доповіді на Міжнародну науково-практичну конференцію «Продовольча та екологічна безпека в умовах війни та повоєнної відбудови: виклики для України та світу», присвяченій 125-річчю заснування Національного університету біоресурсів і природокористування України, яка відбудеться 25 травня 2023 року в м. Київ.

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget