Профорієнтаційна робота з випускниками Червонодолинського ліцею

Науково-педагогічні працівники кафедри виноградарства та плодоовочівництва продовжують тісно співпрацювати з закладами загальної середньої освіти і організовують для майбутніх абітурієнтів інформаційно-профорієнтаційні заходи.

Для всіх молодих людей вибір професії означає вибір свого місця в житті, свого подальшого шляху в навчанні та роботі. Профорієнтація старшокласників є одним з основних напрямів освітньої діяльності, спрямованої на підготовку учнів до усвідомленого вибору професії та визначення свого місця в суспільстві. Завдання профорієнтації - підготувати учнів до усвідомленого вибору професії, що відповідає як їхнім особистим інтересам, так і потребам суспільства. Профорієнтація охоплює такі види діяльності, як професійне інформування та професійне навчання. Професійне навчання здебільшого здійснюють шкільні вчителі, особливо класні, але викладачі вишів можуть надати детальну інформацію про спеціальності, які є у виші, та про професії, які є найбільш затребуваними на ринку праці.

Так, 22  жовтня 2023 року вересня к.с.-г.н., доцентом Федорчук В.Г. була проведена профорієнтаційна робота для 14 учнів Червонодолинського ліцею Широківської сільської ради Баштанського р-ну  Миколаївської області.

К.с.-г.н., доцент Федорчук В.Г. розповіла про олімпіаду МНАУ, освітні, наукові та профорієнтаційні заходи університету, запросила учнів старших класів ліцею на 6-місячні підготовчі курси до зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) або національного мультипредметного тесту (НМТ) у 2024 році та подальшого вступу до університету. Також учнів зацікавило питання щодо відкритих та фіксованих конкурсних пропозицій. На всі питання учні ліцею отримали вичерпні відповіді.

Запрошуємо майбутніх абітурієнтів приєднатися до дружньої родини МНАУ!



Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget