Практичне заняття в умовах ДП «Конярство України»

18 жовтня 2023 року відбулося практичне заняття для здобувачів вищої освіти  ОС 204 « ТВПТ» Т4/1 та Т4/2 факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва, стандартизації та біотехнології в умовах філії «Південний племконецентр» ДП «Конярство України» з дисципліни «Конярство». Організовано і проведено виїзну лекцію із залученням представника ДП «Конярство України» Яною Євгеніївною Василейко, яка провела лекцію на тему «Технологія утримання та годівля коней». 

 Коня́рство — галузь тваринництва, яка займається розведенням та використанням коней.  Певною мірою коні забезпечують людей важливими продуктами харчування: м'ясом і молоком. 

За характером господарського використання та отримання кінцевої продукції конярство, як галузь, розвивається в таких основних напрямах:

- робочо-користувальне, основним завданням якого є вирощування і використання коней для сільськогосподарських робіт у приватних та фермерських господарствах;

- племінне – спрямоване на селекцію існуючих та створення нових досконаліших родин, ліній, порід, їх апробацію, організацію племінного обліку в конярстві; використання жеребців-поліпшувачів планових порід для покращення якостей коней у фермерських господарствах; постачання коней спортивним організаціям та вирощування їх для експорту;

- спортивне – готує коней для використання у класичних та національних видах кінного спорту, розвитку туризму, організації кінно-спортивних секцій, шкіл. 

- продуктивне – стосується організації спеціалізованих ферм та пунктів із відгодівлі нагулу коней для забою на м'ясо, одержання молока і виробництва кумису;

- прикладне – спрямоване на використання коней у медичній, біологічній, переробній промисловості, у кіноматографії, циркових виступах. 

Наїзниця   6 розряду філії Яна Василейко показала студентам важливі етапи догляду за кіньми та їх утримання.

Впродовж зустрічі було обговорено низку питань, які стосуються галузі конярства, зокрема технології утримання, годівлі та напування коней на різних етапах розвитку, показники продуктивності, а також було представлено українську верхову породу коней. Заняття викликало неабиякий інтерес у здобувачів вищої освіти, що проявилося  у великій кількості запитань, на які студенти отримали вичерпні та змістовні відповіді! 

Такий формат проведення заняття, запрошення лекторів-практиків,  зацікавив здобувачів вищої освіти за формою та змістом. 

Висловлюємо щиру подяку директорові Олегу Васильовичу Кривкові та наїзниці 6 розряду Яні Василейко філії «Південний племконецентр» ДП «Конярство України» за змістовну інформацію та безцінний  внесок у розвиток галузі конярства.







Старший викладач кафедри ТВПТ Людмила ОНИЩЕНКО

факультет ТВППТСБ,кафедра ТВППТ

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget