Участь у круглому столі «Право на освіту. Освітнє право України»

25 жовтня 2023 року викладачі правових дисциплін кафедри публічного управління та адміністрування і міжнародної економіки доцент Прогонюк Людмила та старший викладач Гусенко Анжела взяли участь у круглому столі «Право на освіту. Освітнє право України», який відбувся у КНУ імені Тараса Шевченка у змішаному форматі. Модератором зустрічі виступив Євген Герасименко, заступник директора з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв’язки) ННІ права КНУ.

Учасники круглого столу представляли освітянські спільноти з різних куточків України. Дискусійними питаннями, які винесені на обговорення були: 

Як за нинішніх воєнних умов забезпечити якість освітнього процесу?

 На якому правовому полі можна будувати суспільство знань?

Із аналізом стану української системи освіти виступив президент «Європейської асоціації освітнього права та політики» професор Ян Де Груф (Бельгія). Міжнародний експерт, який свою академічну й професійну кар’єру присвятив освітній політиці, вважає, що право на освіту вимагає гарантій влади.

Про те, що обставини війни негативно впливають на освіту та призводять до порушення права на її здобуття, говорив Петро Стецюк, екссуддя Конституційного суду, радник із правових питань Українського центру економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова.

Проблеми, які стоять перед приватними закладами освіти, висвітлив у своєму виступі проректор з юридичних питань та міжнародних зв’язків Європейського університету Максим Тимошенко.




Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget