Поповнення колекції ефіроолійних рослин кафедри землеробства, геодезії та землеустрою

31 березня 2023 року здобувачі вищої освіти спеціальностей 201 Агрономія та 193 Геодезія та землеустрій разом з науково-педагогічними працівниками кафедри землеробства, геодезії та землеустрою доцентом Тетяною Манушкіною та старшим викладачем Ігорем Бульбою поповнили колекцію ефіроолійних культур двома сортами лаванди вузьколистої та двома сортами м’яти перцевої. 

Колекцію створено у 2021 році з метою вивчення морфо-біологічних властивостей, особливостей росту і розвитку, адаптаційних можливостей та продуктивності ефіроолійних рослин різних сортів у зоні Південного Степу України. Також рослини колекційного розсадника використовуються як маточні для проведення експериментальних досліджень з клонального мікророзмноження у культурі in vіtro та одержання садивного матеріалу методом зеленого живцювання. 

Здобувачі вищої освіти використовують одержані результати досліджень для написання наукових робіт на конкурси, кваліфікаційних робіт, опублікування результатів досліджень у наукових виданнях та виступів на конференціях, доповідей на засіданнях гуртка “Еколог”.





Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget