Здобути знання за різними темами навчальних дисциплін можна не лише з викладачами Миколаївського національного університету. Для читання лекцій запрошуються провідні фахівці інших закладів вищої освіти. Гостьова лекція за темою «Біологічно-активні речовини, їх використання у м'ясних продуктах» була прочитана кандидатом с.-г. наук, доцентом кафедри харчових технологій та мікробіології Вінницького національного аграрного університету – Новгородською Надією Володимирівною.
На відкритій лекції здобувачі груп ХТ 3/1, ХТ 3/2, ХТ 4/1 спеціальності 181 «Харчові технології» та групи ГРС 2/1 спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» ознайомилися із біологічно-активними речовинами, які містяться в природній сировині та їх використанням у м’ясних продуктах. Дана лекція доповнювала тематику навчальної дисципліни «Технологія виробництва кулінарної продукції» та «Дієтологія». Увага була акцентована на спеціях, як основних джерелах БАР та допоміжній сировині рослинного і тваринного походження. Лектор детально пояснила, з якою метою використовуються БАР, яку функцію виконують в організмі людини. Дана інформація доречна під час розробки нових продуктів цільового призначення, розуміння впливу прянощів на систему травлення людини, можливостей використання нетрадиційної рослинної і тваринної сировини в м’ясних продуктах.
Дописати коментар