Участь в онлайн-семінарі на тему: «Сучасна методологія проактивного визначення компетентності експертів»

2 лютого 2021 р. заступник декана з навчальної роботи інженерно-енергетичного факультету канд. техн. наук, доцент Д.Д. Марченко прийняв участь в онлайн-семінарі на тему: «Сучасна методологія проактивного визначення компетентності експертів». Спікерами онлайн-семінару були докт. техн. наук, професор О.М. Рева і докт. техн. наук, доцент С.П. Борсук. До участі в онлайн-семінарі були запрошені співробітники УкрІНТЕІ, МОН України, винахідники, розробники, науковці, представники закладів вищої освіти, галузевих інститутів, інститутів післядипломної освіти, усі зацікавлені.

Актуальність теми полягала в тому, що запропонована методика, яка дозволяє проводити комплексну оцінку компетентності експертів у процесі формування пропозицій до програмних документів з урахуванням кваліфікації експерта (наявності вченого ступеня, вченого звання, реєстрації експерта у державному реєстрі експертів), а також ступеня його аргументації в оцінюваній науково-технічній сфері, що включає: досвід роботи в науково-технічній сфері, яка оцінюється; узагальнення результатів вітчизняних досягнень у науково-технічній сфері, що розглядається; узагальнення результатів закордонних досягнень; особисту обізнаність експерта зі станом справ у розглянутій науково-технічній сфері; інтуїцію експерта.

Застосування комплексного та систематизованого методичного апарату, що включає в себе разом із кількісними і якісні методи оцінки компетентності фахівців, допоможе уникнути неякісний підбір експертів, забезпечити достатній рівень експертів в області, що оцінюється, та у свою чергу приведе до надання експертами, обґрунтованих рекомендацій (пропозицій) до проектів програмних документів.

Переглянути запис онлайн-семінару можливо за посиланням: http://webinar.ukrintei.ua/archive/playback.html?meetingId=6c79f5a6b4b803f3de374a2c789e34c26dec34c2-1612253735373
Дякуємо організаторам і учасникам онлайн-семінару за цікаву та актуальну тему.

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget