Співпраці зі стейкхолдерами освітніх програм на обліково-фінансовому факультеті

Учасники освітнього процесу мають можливість взяти участь у широкому спектрі онлайн-заходів, які спрямовані на підвищення якості надання освітніх послуг та результативності співпраці різних стейкхолдерів.
Національне агенствоіз забезпечення якості вищої освіти продовжило проведення циклу вебінарів для усіх зацікавлених осіб у онлайн-форматі з метою надання додаткової інформації щодо необхідності та результативності подібної співпраці, партнерства у освітній діяльності.
25 лютого 2021 року відбувся онлайн-вебінар «Підготовка освітньої програми до акредитації: проблеми та поради». У онлайн-заході взяли участь більше 400 учасників, у тому числі представники Миколаївського національного аграрного університету. По завершенню основної частини вебінару усі бажаючі у чаті могли ставити запитання та отримати відповіді.
Модератори вебінару зробили акцент на особливостях підготовки освітніх програм, алгоритму підготовки до проходження акредитації, оцінку інтересів учасників освітнього процесу, а також формування компонент та соціальних навичок у здобувачів вищої освіти різних освітніх рівнів. Було зроблено акцент на формування індивідуальної освітньої траєкторії з урахуванням потреб здобувачів, у тому числу особливих потреб (інклюзивна освіта) та необхідності поширення сфери неформальних та інформальних заходів. Окремо було виділено питання інтелектуальної власності, інтелектуального надбання, доступу та актуальності інформації. Усі учасники мали можливість висловити власну точку зору на сформовані у групи питання.
Відзначено, що важливою складовою освітнього процесу є мовна підготовка, яка доповнюється участю у різних онлайн-заходах, тематичних проєктах, грантах. Особливої актуальності набуває питання під час підготовки аспірантів та докторантів, які мають можливість проходити наукове та мовне стажування у межах реалізації права на академічну мобільність.
Участь різних груп внутрішніх та зовнішніх стейкхолдерів у підготовці, моніторингу та коригуванні освітніх програм дозволяє сформувати дієві компетенції, які випускники будуть мати можливість використовувати під час практичної підготовки та на робочому місці.
Досвід співпраці із іншими закладами вищої освіти та представниками з виробництв, дуальна форма здобуття освіти дозволяє зорієнтовувати освітню діяльність на сучасні тенденції розвитку різних сфер та галузей економіки. Подібна співпраця є результативною, що доводить досвід університету.
Співпраця із різними групами стейкхолдерів дозволяє своєчасно реагувати на потреби ринку праці та вимоги потенційних роботодавців.








Деканат обліково-фінансового факультету


обліково-фінансовий факультет

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget