Баранина і молода ягнятина – повноцінний продукт харчування людей. Для одержання такого продукту необхідні тварини з високою інтенсивністю росту, яка формується з перших днів життя ягнят. Це залежить від забезпечення високої молочності їх матерів, тобто вівцематок, оскільки новонароджені ягнята перші 20 днів живляться тільки молоком матері. Молочність вівцематок, та відповідно й інтенсивність росту ягнят можливо досягти завдяки годуванню лактуючих вівцематок біологічно активними добавками суспензії мікроводорості хлорели.
За дану розробку професором Китаєвою А.П. зі співробітниками кафедри технології виробництва продукції тваринництва факультету ТВППТСБ Миколаївського НАУ був одержаний патент на корисну модель № 146013 «Спосіб підвищення живої маси ягнят від народження до 20-денного віку».
Ст. викладач кафедри ТВПТ О.І Ващенко
Дописати коментар