Приймання дослідів, які виконуються аспірантом кафедри рослинництва та садово-паркового господарства в умовах Придунайського Степу України

29.08.2024 року комісією у складі завідувачки кафедри рослинництва та СПГ, професорки Панфілової А. В. та наукового керівника, професора Домарацького Є. О. відбулося приймання дослідів аспіранта кафедри Віталія Швайки. 

Наукова робота здобувача вищої освіти присвячена удосконаленню елементів технології вирощування рису в умовах Придунайського Степу України. Навіть до війни Україна забезпечувала власні потреби у рисі на 33%. Іншу частину імпортували з країн, природні умови яких більше підходять для вирощування цієї культури. Однак, незважаючи на це, Україна має забезпечувати певну частку в рисі самостійно, як це було до війни. Саме тому, наукові дослідження Швайки В. є актуальними.

Польові досліди в рамках реалізації зазначеної тематики було закладено на базі ТОВ СГП «ДУНАЙ-АГРО» Кілійського району Одеської області. Аспірант Віталій Швайка детально описав процес закладення польового експерименту, розповів про обліки і спостереження, які він вже зробив на даному етапі та поділився своїми планами на подальше ведення наукової роботи. 

Професором Панфіловою А. В. відмічено високу теоретичну і практичну підготовку молодого науковця з особливостей проведення досліджень, гарний стан дослідного поля аспіранта, а також наголосила на важливості появи в недалекому майбутньому нових наукових праць, присвячених актуальним питанням вирощування рису.






Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget