Кураторська година «Неприпустимість корупції та інших проявів недоброчесності у навчанні та науці»

На кафедрі біотехнології та біоінженерії 27 вересня в групі БТ 3/1 відбулася кураторська година, присвячена проблемам корупції та доброчесності у навчанні та науці. Були розглянути питання законодавчої бази України щодо  забезпечення академічної доброчесності у сферах освіти і науки. Також наведено перелік видів недоброчесності та варіанти притягнення до відповідальності у разі проявів корупції та недоброчесності як серед викладачів, так і здобувачів вищої освіти.   

Після презентації, яку підготувала студентка групи Левих Дар’я, відбулася розмова із здобувачами щодо їх власного досвіду щодо проявів корупції та недоброчесності в університеті. Як з’ясувалося, практично всі викладачі, з яким працювали студенти, пояснювали правила та вимоги щодо підготовки рефератів, курсових та наукових робіт, щоб виключити можливість   недоброчесності.  

Таким чином, усунення причин розвитку недоброчесності призводить до зменшення корупційної складової в освітньо-науковій діяльності та сприяє формуванню правової культури та етичних норм у свідомості здобувачів. 







 Куратор групи доцент кафедри Юлевич О.І.

факультет ТВППТСБ,кафедра біотехнології та біоінженерії

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget