Студенти першого курсу спеціальності «Психологія» відвідали бібліотеку Миколаївського національного аграрного університету

13 вересня 2024 року студенти першого курсу спеціальності «Психологія» обліково-фінансового факультету Миколаївського національного аграрного університету здійснили оглядову екскурсію до університетської бібліотеки. Першокурсники з цікавістю знайомилися із великим зібранням наукової літератури та інформаційних ресурсів, що надаються університетом.

Екскурсію проводила т.в.о. директора бібліотеки Миколаївського національного аграрного університету Олена Олександрівна Цокало разом з провідними спеціалістами. 

Розпочалася екскурсія зі знайомства з структурними елементами бібліотеки та основними напрямками її діяльності. Олена Олександрівна пояснила як користуватися інституційним репозитарієм університету, де шукати методичні та наукові матеріали викладачів, познайомила з переліком віртуальних виставок та періодичних наукових видань МНАУ. Особливу увагу приділили переліку підручників та методичних матеріалів, які безпосередньо призначені для підготовки спеціалістів у галузі психології. 

Олена Олександрівна також наголосила на тому, що необхідно дотримуватися академічної доброчесності під час написання наукових студентських робіт, з відповідальністю відноситися до книжок та підручників, у разі потреби звертатися за допомогою до провідних спеціалістів бібліотеки, які завжди раді допомогти. 

Студенти оглянули відділ абонементу та основну читальну залу, де вони мають можливість працювати над своїми науковими проектами, курсовими та магістерськими роботами. Окрім того, вони познайомилися з різноманітністю електронних баз даних та онлайн-ресурсів, доступних для студентських наукових досліджень. Після цього провідні спеціалісти бібліотеки допомогли першокурсникам заповнити бібліотечний формуляр. 

Варто зазначити, що бібліотека МНАУ забезпечена не лише цінними екземплярами друкованої літератури, а й повністю пристосована для роботи студентів за сучасними персональними комп’ютерами з доступом до мережі Інтернет.

За словами куратора групи ПС 1/1, асистента кафедри економічної теорії і суспільних наук Дмитра Конопляника: «Мета екскурсії полягала не лише у знайомстві з широкими можливостями університетської бібліотеки, а й у підтримці активної наукової діяльності серед молодих вчених».

Наприкінці зустрічі студенти висловилися про те, що екскурсія була цікавою і  корисною, надихнула їх на активну наукову діяльність у межах університетського середовища. Вони сподіваються на подальші спільні заходи та ініціативи, спрямовані на поглиблення знань із психології та інших соціально-гуманітарних наук.

Екскурсія до бібліотеки Миколаївського національного аграрного університету стала важливим етапом в освітньому процесі студентів, сприяючи їхньому науковому зростанню та професійному розвитку.


Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget