Семінар на тему «Академічна доброчесність в сучасному науковому середовищі» для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) та третього (освітньо-наукового) рівнів вищої освіти факультету менеджменту.

26.03.2021 р. доценти кафедри економіки підприємств Ольга Христенко та Ірина Мельник провели семінар «Академічна доброчесність в сучасному науковому середовищі» для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) та третього (освітньо-наукового) рівнів вищої освіти факультету менеджменту. 

Політику, стандарти і процедури дотримання академічної доброчесності в університеті регулює Кодекс академічної доброчесності у МНАУ, який визначає правила та норми академічної доброчесності, етичної поведінки, професійного спілкування працівників та осіб, що навчаються; його доповнюють Положення про запобігання та виявлення академічного плагіату та Кодекс корпоративної культури. 

Ірина Мельник звернула увагу слухачів на етичні цінності і принципи вищої освіти європейських країн, затверджених Бухарестською декларацією, їх закріплення у законодавстві України та закордонний досвід запровадження академічної доброчесності. Ольга Христенко наголосила на необхідності дотримуватися основних цінностей академічної доброчесності - запобігання шахрайству, фальшуванню та плагіату, підтримку академічних стандартів, чесність і ретельність у дослідженнях, 

В кінці семінару здобувачі висловили своє тлумачення щодо їх розуміння терміну «академічна доброчесність», основними з яких були «відповідальність», «чесність» і «порядність».

Продовжуємо й надалі формування якісного освітнього середовища!




Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget