16 березня 2021 року здобувачем вищої освіти третього (освітньо-наукового) рівня другого року навчання Г.Е. Кваско факультету агротехнологій разом із здобувачами вищої освіти 1 курсу ОС «Магістр» спеціальності 201 «Агрономія» на колекційних ділянках біля навчального корпусу №1 проводили роботи із підготовки ґрунту до сівби нішевої культури нігели або чорнушки.
Чорнушка, чорний кмин (NigellaL.) – рід однорічних трав'янистих рослин родини жовтецевих. Відомо близько 20 видів, у тому числі в Україні – 3. Крім того, 2 середземноморські види в культурі: Чорнушка посівна (N. sativaL.) - насіння містить 31-44 % жирної та ефірної олії; використовують як пряність в хлібопекарській промисловості, при квашенні капусти та солінні огірків та кавунів, вона надає цим наїдкам приємного пряного присмаку. Чорнушка дамаська (N. damascena L.) – декоративна рослина, містить ефірну олію, яку використовують в парфумерії. У листках цього виду міститься до 430 мг% вітаміну С.Всі види чорнушки декоративні та відмінні медоноси.
Дописати коментар