«КУЗНЯ» НАУКОВИХ КАДРІВ АГРАРНИХ НАУК ПІВДНЯ УКРАЇНИ ПРОДОВЖИЛА РОБОТУ

18 березня 2021 року відбулося планове засідання спеціалізованої вченої ради Д 38.806.02 у Миколаївському національному аграрному університеті. Під проводом професора М.І. Гиля 15 докторів наук за усталеною процедурою провели відкрите кваліфікаційне оцінювання двох дисертаційних робіт на науковий ступінь кандидата сільськогосподарських наук за спеціальністю 06.02.01 – «Розведення та селекція тварин». Обидві роботи були виконані в Дніпровському державному аграрно-економічному університеті і належать двом науковим школам – професорів, докторів сільськогосподарських наук М.Г. Повода (Сумський НАУ) та О.М. Черненко (Дніпровський ДАЕУ). Актуальності тематик й вжитих методик дослідження можна було тільки заздрити, адже і «Господарсько-біологічні особливості, адаптаційні властивості свиней ірландського походження та їх використання за різних методів розведення», і «Вплив генотипів за генами GH та PIT-1 на формування господарсько-корисних ознак голштинських корів», що виконані авторками – О.М. Храмковою та Н.Ю. Губаренко, причому в умовах підприємств-флагманів аграрної галузі – ТОВ «Глобинський м’ясокомбінат» Полтавської області та ПрАТ «Агро-Союз» Дніпропетровської області.
Відкрита дискусія молодих науковців з офіційними опонентами – академіком НААН В.П. Рибалко (м. Полтава) й професором Р.Л. Сусолом (м. Одеса), членом-кореспондентом НААН Ю.В. Вдовиченко (м. Київ) й членом-кореспондентом Є.І. Федорович (м. Львів), а також з біля сорока науковцями нашої держави, які прислали відгуки на роботи, з докторами наук спеціалізованої вченої ради, встановили і присутню у претендентів наукову новизну та достовірність виконаних досліджень, і її практичне значення для аграрної галузі, і професіоналізм авторів дисертаційних робіт. А тому рішення було зрозумілим й обґрунтованим – присудити науковий ступінь «кандидата сільськогосподарських наук», що сталося одноголосним рішенням на підставі таємної процедури, без наявності голосів «проти».
Тож аграрна наука поповнюється висококваліфікованими кадрами і розвиток наукових вітчизняних шкіл аграрної галузі триває. А Миколаївський НАУ – залишається ЗВО, що гідно вітчизняним традиціям освіти й науки здійснює свої статутні завдання, віддано здійснює фахову роботу.
У добрий творчий путь Вам, молоді науковці – О.М. Храмкова і Н.Ю. Губаренко, дякуємо Вам – професори М.Г. Повод та О.М. Черненко за гідних науковим школам учнів!
















Декан факультету ТВППТСБ, голова СВР Д 38.806.02
професор Михайло Гиль


 

факультет ТВППТСБ

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget