Участь у роботі Президії Національної академії аграрних наук України

17 березня 2021 року завідувач кафедри ґрунтознавства та агрохімії професор С.Г. Чорний взяв участь у роботі Президії Національної академії аграрних наук України, яка розглядала наукові засади інформаційного забезпечення управління ґрунтовими ресурсами в контексті міжнародної інтеграції та земельної реформи.
Президія Національної академії аграрних наук України відзначила, що відкриття ринку земель сільськогосподарського призначення в Україні, розвиток міжнародної інтеграції в інформаційній сфері, посилення процесів деградації земель та опустелювання в умовах глобальної зміни клімату вимагають удосконалення інформаційного забезпечення сталого використання ґрунтових ресурсів. Подальше оновлення інформації про ґрунти пов’язано із розвитком цифрового ґрунтового картографування, залучення даних дистанційного зондування Землі, об’єднання інформації з різних джерел до єдиної національної ґрунтово-інформаційної системи та її інтеграція до Державного земельного кадастру України, Глобальної ґрунтово-інформаційної системи (GLOSIS) тощо.
Головним завданням національної ґрунтово-інформаційної системи буде інформаційна підтримка прийняття рішень щодо сталого менеджменту ґрунтових ресурсів в умовах ринку земель сільськогосподарського призначення та міжнародної співпраці у цій сфері. 




факультет агротехнологій,кафедра ґрунтознавства та агрохімії

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget