Технологи-харчовики вивчають кухні країн світу

Здобувачі вищої освіти освітньої спеціальності 181 – «Харчові технології» факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва, стандартизації та біотехнології досліджують особливості етнічної кухні Японії.
У межах вивчення дисципліни «Кухні країн світу» 23 лютого 2021 року здобувачі вищої освіти групи ХТ 4/1 на лабораторному занятті з теми «Особливості національних кухонь південно-східної Азії (Китаю, Кореї, Японії)» разом із старшим викладачем О.С. Крамаренком досліджували етнічні страви Японії.
Для японця їжа – це не просто кулінарія, а частина етнічної культури. Готування їжі і сам процес споживання підлягають найсуворішим ритуалам – як відомо, традиції для японця навіть важливіші, ніж самі страви. Японська кухня – це особливе мистецтво створювати натюрморти на тарілці, уміння оформити і піднести страви.
Національна кухня Японії багатьма фахівцями і кулінарами визнається еталоном здорового харчування. Всі страви можна охарактеризувати трьома словами – незвично, красиво і смачно. Велика увага в японській кухні приділяється дрібним деталям, нюансам... Їжа повинна радувати око, нюх, смак і, навіть, слух. Місцеві кухарі дотримуються «правила п’яти кольорів» – продукти, з яких готується страва, повинні мати червоний, жовтий, зелений, чорний і коричневий колір. Також, важливу роль відіграють правила і ритуали прийому їжі. До прикладу, вже особливим символом японської кухні стало застосування «хасі» (паличок для їжі). Рідко використовують ложку і не прийнято користуватися ножем і виделкою.





Кафедра технології переробки, стандартизації і
сертифікації продукції тваринництва


факультет ТВППТСБ,кафедра ТПССПТ

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget