Нова забута кормова культура

Здобувачі вищої освіти факультету агротехнологій Миколаївського національного аграрного університету крім відомих вирощують забуті, але перспективні кормові культури. В умовах ПОВ Ковтун Миколаївського району Миколаївської області здобувач вищої освіти СВО «Бакалавр» спеціальності Агрономія Владислав Пронякін під керівництвом доцента кафедри рослинництва та садово-паркового господарства Віра Миколайчук проводять наукові дослідження щодо технології вирощування кормових кавунів на півдні України. 

Рослина походить із Південної Африки. Кормовий кавун –  теплолюбна, жаровитривала, дуже посухостійка культура, має блідо-зелену м'якоть та нижчий, порівняно з столовим кавуном, вміст цукру (1,2-2,5%) та має високі кормові якості: сухих речовин до 8%, в 1 ц плодів міститься 9,3 кормових одиниць і 4 кг перетравного протеїну. Це цінний корм для худоби. Відомо, що додавання в раціон кормових кавунів, як гарбузів і коренеплодів, сприяє кращому поїданню тваринами грубих кормів і силосу. Урожайність кормових кавунів від 300 до 1200 центнерів з гектара. Їх можна зберігати, як і гарбузи, майже до весни в овочесховищах з регульованою температурою повітря (від 4 - 6 до 10 °С).



Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget