Актуальні питання розвитку регіону

 В рамках щорічної Причорноморської регіональної науково-практичної конференції професорсько-викладацького складу Миколаївського національного аграрного університету «Розвиток українського села – основа аграрної реформи в Україні» 22 квітня 2022 року відбулося секційне засідання «Регіональний розвиток: економічний, соціальний та правовий аспект» колективу кафедри публічного управління та адміністрування і міжнародної економіки.

До програми секційного засідання було включено 11 доповідей. Шість науковців мали змогу презентувати результати своїх наукових досліджень.

На секційному засіданні були обговорені актуальні питання щодо розвитку громад. Зокрема,

Гончаренко І.В., д-р екон. наук, професор, доповіла про угоди концентрації бізнесу у розвитку сільських територій;

Шишпанова Н.О., канд. екон. наук, доцент, доповіла про фактори впливу на формування кадрової політики територіальної громади;

Уманська В.В., канд. екон. наук, у своїх тезах підвела восьмирічні підсумки реформи децентралізації в Україні;

Галунець Н.І., старший викладач кафедри, доповіла про інструменти взаємодії громади з бізнесом на основі даних про економіку;

Лівандовська О.А., пошукувач, доповіла про розвиток волонтерського громадського руху в громаді.

Також з великою надією у майбутнє, старший викладач кафедри, Гусенко А.А. (розвиток річкового круїзного туризму в Україні) та аспірант Аллахвердієва І. В. (страхування на ринку надання туристичних послуг) підняли питання туризму.

Ключник А.В., д-р екон. наук, професор, окреслила напрями популіризація спеціальності «Публічне управління та адміністрування» в регіоні.

Решетілов Г.О., аспірант, звернув увагу на роль циркулярної економіки у розвитку регіону.

Також було затронуто і важливе для всіх питання – це воєнний стан. Прогонюк Л.Ю., канд. юр. наук, проінформувала про особливості виникнення трудових відносин зі службовцями органів місцевого самоврядування. Всі учасники засідання ознайомилися з тезами д-ра екон. наук Кормишкіна Ю.А., який на прикладі групи компаній ПАЕК проілюстрував соціальна відповідальність бізнесу у період воєнного стану.

При підведенні підсумків секційного засідання учасники відзначили високий сучасний рівень наукових досліджень і практичних впроваджень.

Також всі учасники засідання привітали один одного з наступаючим Великоднем і побажали один одному мирного та ясного неба над головою!





 

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget