Освітній процес на обліково-фінансовому факультеті

Здобувачі вищої освіти  обліково-фінансового факультету під час вивчення дисципліни «Культурологія» обговорювали як слід відновлювати і розбудовати України та які країни можуть допомогти? 

Відбудова житла та інфраструктури українських міст та сіл повинні розпочатися після проведення інвентаризації зруйнованих активів. Йдеться про великі масштаби руйнувань, що вже зараз потрібно розробляти варіанти, де та як взяти щонайменше кількасот мільярдів доларів на відновлення. 

Підтримку й допомогу нам надає Євросоюз, Європейський інвестиційний банк, Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії. Ми перебуваємо у постійному діалозі з іноземними партнерами. Наші цілі й методи збігаються, а тому співробітництво є і буде плідним.

 Яна Колчук, здобувачка вищої освіти обліково-фінансового факультету 


Найважливіше для відновлювання країни – це час та фінанси. З урахуванням відбудови зруйнованого російськими варварами, ця праця цілком може бути базою плану структурних змін нашої економіки після війни. Потрібне політичне замовлення, тобто політична воля для початку такої роботи. 

Реалізація проєкту «Нове село» допоможе відновити українські села та життя. Для відродження українського села насамперед необхідно подбати про робочі місця та відновлення інфраструктури в сільській місцевості, і в цьому напрямку вже розпочалася робота, саме на цьому наголосив Президент України Володимир Зеленський, в інтерв’ю українським телеканалам. Ми зараз готуємо 1600 інфраструктурних проєктів у кожне село. Програма, поки що розрахована на 9-10 років. Половину, 500-600, ми зробимо за найближчі три з половиною – чотири роки», – зазначив Президент. 

Нам може допомогти міжнародна коаліція, яка надає Україні військову, політичну, фінансову, гуманітарну, правозахисну та реформаторську підтримки, а також веде санкційну політику щодо країни-агресора, яка розв'язала війну проти України. 

Якi це країни? Це: Словенія, США, Туреччина, Угорщина, Фінляндія, Франція, Хорватія,  Чехія,  Польща. 

Бубнiва Вiкторiя, здобувачка вищої освіти обліково-фінансового факультету


Від самого початку війни влада говорить про те, що Захід пообіцяв допомогти Україні відновити інфраструктуру та економіку одразу після війни. Але особливої конкретики з цього приводу не було. США пообіцяли пакет екстреної допомоги на 12 млрд доларів, але цих грошей вистачить хіба що на потреби. 

Що потрібно Україні? 

По-перше, це гуманітарна складова, що реалізується вже зараз. Європа приймає наших біженців, постачає в Україну гуманітарні вантажі. 

Другий важливий компонент – це інфраструктурний блок. Тобто Україна має отримати кошти на відновлення зруйнованої інфраструктури. Складно оцінити, які це будуть суми, тому що військові дії не закінчені, але не виключаю, що йтиметься про десятки мільярдів доларів. 

Дуже важливий технологічний блок. Європі потрібно перевести частину виробництва в Україну. Це можуть бути, наприклад, підприємства, які зараз покидають Росію. Україна має стати для Заходу аналогом виробничого майданчика, як Туреччини для ЄС чи Мексики для США. 

При цьому, за словами експерта, США, Британія та ЄС мають відкрити для українських товарів свої ринки збуту – прибрати всі квоти та загороджувальні мита.Щоправда, цей процес не швидкий і може розтягнутися на довгі роки.

Анастасія Почепа, здобувачка вищої освіти обліково-фінансового факультету


Для початку нам потрібно оцінити масштаби, визначити джерело відтворення, адже період відновлення буде тривати 5-6 років. 

Сьогодні Україні допомагають країни ЄС. Так, Греція готова відновити зруйноване пологове відділення лікарні №3 у Маріуполі, Міністр культури Італії Даріо Франческіні заявив, що його країна готова збудувати зруйнований Драматичний театр у Маріуполі. Уряд уже схвалив ініціативу та запропонує Україні ресурси для відновлення будівлі, Національний банк Польщі виділив Україні 950 млн доларів, збільшення валютних резервів, Франція повідомила про виділення 300 млн доларів, а після збільшила цю допомогу ще на 100 млн. У МЗС наголосили, що гроші призначаються для потерпілих від війни українців.  Велика Британія виділила близько 300 млн доларів на гуманітарну допомогу, а потім додала ще 40 млн фунтів стерлінгів. До допомоги Україні приєдналася і Японія, яка загалом виділила 200 млн доларів на  боротьбу з агресором. 110 млн доларів для боротьби з окупаційними військами виділила Італія, а Німеччина дала 15 млн. євро гуманітарної допомоги. 

Чехія, Польща, Молдова та інші країни приймають українських біженців, допомагають знайти житло та роботу, найкращий варіант для нашого народу, люди відчувають себе у безпеці та зберігають спокій,  США, Канада, Грузія активно допомагають, вводять санкції та добровольці до нас їдуть, і ми разом воюємо проти росії. 

Зараз нам допомагає майже весь світ та наш народ їх мотивує як незламних та сильних духом людей, які ніколи не підкоряться рф. 

Поліна Шевченко, здобувачка вищої освіти обліково-фінансового факультету





обліково-фінансовий факультет,кафедра українознавства

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget