Дистанційна робота кафедри публічного управління та адміністрування і міжнародної економіки


Минає місяць як наш славетний Університет працює в умовах воєнного часу. 14 березня 2022 р. кафедра публічного управління та адміністрування і міжнародної економіки активно приступила до роботи. Адже, кожен із нас розуміє, що саме улюблена робота дає можливість відволіктися від тієї ситуації, що відбувається у нашій країні. Розуміємо, й те що ми потрібні і нашим шановним здобувачам вищої освіти.

Для організації дистанційного навчання НПП кафедри  використовують зручні для здобувачів вищої освіти комунікативні засоби: Moodle; GoogleClassroom; GoogleForms, пошта Gmail та пошта університету; месенджери Viber, WhatsApp, Telegram. Активно використовують елементи неформальної освіти.

Щодня викладачі кафедри спілкуються за допомогою месенджера Telegram – спілкування починається з простого, але важливого для кожного з нас питання «Як Ви?». З такого ж питання починають спілкування і куратори (Галунець Н., Гончаренко І., Гусенко А., Прогонюк Л.) гр ПУА 2/1, ЕК 2/1, МЕН 3/1, ТУР 1/1, ТУР мб 1/1, МЕН 1/1, ПУА 1/1, ПУА 3/1. Куратори постійно нагадують своїм вихованцям про необхідність дотримання правил безпеки в умовах воєнного стану та як подолати паніку, коли чуємо слово «війна» чи звуки сирени.

26 лютого 2022 р. організували та провели захист випускних робіт слухачів програми післядипломного навчання – Управління в українських органах місцевого самоврядування для лідерів, менеджерів середнього рівня, фахівців з публічних послуг громади (в рамках проєкту «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність (DOBRE)»). Захід відбувся у другий день війни, проте всі учасники були активними та доповіли про результати свого дослідження, поділилися своїм практичним досвідом. А головне зарядили один одного оптимізмом щодо перемоги!

25 березня 2022 р. відбулося засідання кафедри у форматі онлайн-конференції з використанням платформи Zoom. На порядку денному розглядалися такі основні питання, як: організація освітнього процесу та профорієнтаційної роботи в умовах воєнного стану; планування роботи кафедри на 2022-2023 н.р; висвітлення роботи кафедри на сайті університету, соціальних мережах. 

Викладачі готують методичні рекомендації згідно плану, публікації, беруть участь у інтернет-конференціях, здійснюють керівництво науково-дослідною роботою здобувачів вищої освіти із підготовки ними матеріалів для апробації проведених досліджень (підготували матеріали для участі у Причорноморській студентській конференції).

Колектив кафедри (Галунець Н., Гончренко І., Гусенко А., Ключник А., Лівандовська О., Прогонюк Л., Шишпанова Н.) також займаються і самоосвітою, переглядають вебінари («Кібербезпека бізнесу під час війни», «Роботодавці та працівники в умовах воєнного стану», презентація Чеського Торгового Агентства –CzechTrade), є учасниками постійного Міжнародного марафону місцевого самоврядування «Єднання місцевого самоврядування світу задля благополуччя людей та миру» та проходять фахові онлайн-курси («Що таке державна політика та як її формувати», «Кар’єра на державній службі», «Трудові відносини в умовах війни», «Роботодавці та працівники в умовах воєнного стану», «Створення інституцій місцевого економічного розвитку громад», курси проектного менеджменту та консалтингу B2B, доступ до яких відкрито  на платформі Genius.Space, отримують відповідні сертифікати). До цих заходів залучають і здобувачів вищої освіти.

 НПП кафедри займаються й вивченням англійської мови (зокрема, Гончаренко І.В. відвідує онлайн-курси з вивчення англійської мови для викладачів МНАУ, які проводить AndrewJohnNess; 8 квітня закінчила курс спеціалізованої англійської мови наукового спрямування  у мовній школі Brainy English на базі Малої академії наук України під егідою ЮНЕСКО. 

Ключник А. дистанційно пройшла науково-педагогічне стажування на тему: «Інноваційні освітні технології: європейський досвід та його впровадження в підготовку фахівців з економіки та управління» за спеціальністю 281 «Публічне управління та адміністрування» (BALTICRESEARCHINSTITUTEOFTRANSFORMATIONECONOMICAREAPROBLEMS) та отримала відповідний сертифікат (180 год).

Галунець Н., Ключник А. завершили стажування у II Міжнародній програмі підвищення кваліфікації керівників закладів освіти і науки, а також педагогічних та науково-педагогічних працівників “Нобелівський Курс: Нові Знання, Ідеї, Досвід, Цінності, Компетентності“ та отримали Міжнародний сертифікат (180год). Галунець Н. присвоєно кваліфікацію «Міжнародний вчитель/викладач». Ключник А. – «Міжнародний керівник категорії Б у галузі освіти і науки відповідно до класифікації ЮНЕСКО» та «Міжнародний вчитель/викладач».

Викладачі кафедри активно займаються і профроботою, за допомогою платформи Zoom, GoogleForms, месенджера Viber, соціальних мереж (Instagram, Facebook на особистих сторінках та сторінках кафедри – профіль @puame_mnau), зокрема, 7 квітня прийнято участь в Zoom-конференції «Модель вступної кампанії у 2022 році».

Сьогодні, як ніколи, колектив кафедри публічного управління та адміністрування і міжнародної економіки є згуртованим, мобілізованим, готовим до будь-яких викликів та з оптимізмом дивиться в майбутнє. 








Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget