Міжнародне стажування

 В період з 5 по 21 квітня 2022 р. науково-педагогічні працівники кафедри рослинництва та садово-паркового господарства, а також кафедри землеробства, геодезії та землеустрою факультету агротехнологій проходили міжнародне стажування в ДУ Науково-дослідному інституті польових культур "Селекція" (IP Institutul de Cercetări Pentru Culturile de Cîmp "Selecția") у Республіці Молдова. Стажування відбувалося в онлайн-режимі, зокрема з використанням сервісу відеотелефонного зв’язку Google Meet.  

21 квітня 2022 р. відбулося підсумовування стажування, крім того, було окреслено ряд завдань з метою проведення спільних наукових досліджень та обміну досвідом.

Директор інституту, доктор хабілітат сільськогосподарських наук, професор-дослідник Борис Павлович Боінчан звернувся з вітальним словом до учасників стажування з Миколаївського національного аграрного університету. Під час свого виступу він наголосив на світовій проблемі збереження родючості ґрунтів та підвищення продуктивності сільськогосподарських культур, а також окреслив перспективні напрямки наукових досліджень між науковцями України та Молдови.

Зі свого боку НПП Миколаївського національного аграрного університету запропонували закласти на демонстраційному полігоні МНАУ досліди з вивчення сортів та гібридів польових культур ДУ Науково-дослідного інституту польових культур "Селекція" (Республіка Молдова).

Щиро дякуємо Боінчану Б. П. та всьому колективу ДУ Науково-дослідного інституту польових культур "Селекція" (Республіка Молдова) за підтримку в цей нелегкий для нас час, надану можливість проходження наукового стажування та налагодження співпраці!










Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget