СТУДЕНТИ-МАГІСТРИ ОЦІНЮЮТЬ ЯКІСТЬ ХАРЧОВИХ ЯЄЦЬ

Якість харчової продукції – одне із найважливіших завдань сільськогосподарського виробництва. Яйця займають особливе місце у повсякденному раціоні сучасної людини. Це поживна і здорова їжа, яка за своїм складом найбільш повно відповідає потребі людини в основних біологічно повноцінних білках, незамінних жирних кислотах та більшості вітамінів, макро- і мікроелементів.
В Україні діє стандарт ДСТУ 5028:2008 «Національний стандарт України. Яйця курячі харчові», який установлює вимоги щодо якості курячих харчових яєць і поширюється на курячі яйця, які використовують для харчування населення і промислової переробки на продукти харчування, призначені для реалізації в Україні, а також на експорт до країн ЄС. Також на території нашої країни діє ДСТУ 4656:2006 «Яйця перепелині харчові та інкубаційні», який регламентує виробництво перепелиних яєць та встановлює вимоги щодо їх якості.
Студенти-магістри факультету ТВППТСБ на практичному занятті з дисципліни «Виробництво харчових яєць» провели оцінку якості харчових яєць різних видів сільськогосподарської птиці (викладач – асистент І.М. Люта). При оцінці якості яєць було визначено їх масу, сортність та свіжість, проведено оцінку стану шкаралупи, встановлено індекс білку та жовтку яєць, одиниці Хау.
Отримані практичні навички дають змогу студентам опанувати правила оцінки яєчної продукції для встановлення її якості та застосувати прийоми і методи покращення її виробництва.




Кафедра птахівництва, якості та безпечності продукції

 


факультет ТВППТСБ,кафедра ПЯБП

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget