Відзначаємо Міжнародний День волонтерів

5 грудня щорічно відзначається Міжнародний День волонтерів. Свято було засноване в 1985 році під егідою Генеральної Асамблеї ООН. Тривалий час про нього ми знали дуже мало, але волонтерський рух в Україні розпочався у 90-і роки, а почали відзначати це свято відповідно постанови кабінету Міністрів України в 2003 році. 

5 грудня 2023 року на кафедрі рослинництва та садово-паркового господарства відбулася кураторська година, присвячена  Міжнародному дню волонтерів у студентських групах А1/3-1/4, А3/1-3/5. Куратор академічної групи А3/3, доцент кафедри рослинництва та садово-паркового господарства Миколайчук В. Г. розповіла про розвиток і долучення здобувачів вищої освіти та викладачів факультету до різноманітних заходів гуманітарної допомоги постраждалим від затоплення внаслідок підриву Каховської ГЕС, переміщеним із зруйнованих сіл Херсонської області, придбання обладнання та кормів для притулків тварин. І, звичайно, про допомогу нашим захисникам, починаючи з 2015 року.

До спілкування долучилася наша землячка, журналістка Галина Щерба, яка знаходиться у Франції.  Там наші жінки є представниками країни, її амбасадорами, які знайомлять гостинних французів із культурою України, проводять мітинги, збір гуманітарної допомоги і навіть організували школу розмовної української мови для іноземців. Щомісяця  від наших землячок надходять посилки для захисників. 

Змістовною була розповідь волонтера, випускника факультету агротехнологій Олександра Арапа, який по закінченню навчання повернувся на батьківщину в Кіровоградську область та з початком повномасштабного вторгнення росії організував односельців на допомогу нашим військовим - вони виготовляють свічки, купували автомобілі і медичне обладнання. 

Зустріч була змістовною та цікавою, а студенти та викладачі факультету агротехнологій і надалі  будуть долучатися до волонтерського руху – руху активного громадянського суспільства! 











Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget