День другий Тижня права у МНАУ

5 грудня 2023 р. у рамках Всеукраїнського тижня права та роботи Університету правових знань Миколаївська обласна універсальна бібліотека організувала онлайн-захід – година спілкування «Відновне правосуддя для неповнолітніх: умови та переваги» на який запросили викладачів кафедри публічного управління та адміністрування і міжнародної економіки та здобувачів першого року навчання факультету менеджменту.

Спікерами заходу виступили:

Ірина Мельниченко – висвітлила питання історії та доцільності відновного правосуддя, його впровадження в Україні;

Марія Мялик, помічник юриста відділу організації надання та забезпечення якості правової допомоги, підвищення кваліфікації її надавачів Регіональний центр з надання БВПД у Кіровоградській та Миколаївській областей ¬ розкрила філософію відновного правосуддя, його форми, механізми та принципи впровадження, ознайомила з реалізацією проєкту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення», та презентувала успішні кейси її застосування. Також вона підкреслила, що відновне правосуддя допомагає уникнути кримінального покарання для неповнолітніх і дає їм можливість стати на шлях виправлення та перевиховання, позбавивши виникнення комплексу проблем.

Дискусія викликала цікавість у слухачів, що спонукало до численних запитань та відповідей. Вдячні нашим друзям з обласної універсальної бібліотеки за проведення таких корисних заходів і звісно, за запрошення. 

Також у другій половині дня науково-педагогічні працівники кафедри публічного управління та адміністрування і міжнародної економіки  доєдналися до Відкритого діалогу «Добре багаторівневе демократичне врядування в Україні» Діалог присвячено Дню місцевого самоврядування в Україні. Трансляція цієї події відбувалася наживо українською мовою на Facebook-сторінках Офісу Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, Офісу Ради Європи, Програми Ради Європи «Посилення доброго демократичного врядування і стійкості в Україні», Порталу «Децентралізація». 



Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget