Візит Міністра освіти і науки України до Миколаївського національного аграрного університету

7 грудня з робочим візитом Миколаївський національний аграрний університет відвідали представники Міністерства освіти і науки України, зокрема його очільник Оксен Лісовий. 

Ректор університету, академік В'ячеслав Шебанін ознайомив пана Міністра із освітнім процесом, умовами офлайн та онлайн навчання, заходами безпеки під час повітряної тривоги, матеріально-технічною базою університету тощо. Міністр безпосередньо відвідав заняття та поспілкувався із студентською молоддю.

До офіційного спілкування із науково-педагогічним і студентським колективами університету долучився заступник Міністра освіти і науки України Михайло Винницький. Було обговорено надважливі питання, що сьогодні особливо турбують освітян:

- Чи передбачено Міністерством освіти і науки України певні інновації щодо активізації ролі органів студентського самоврядування в управлінні закладів вищої освіти? 

- Чи дійсно найближчим часом передбачено створення та функціонування військової кафедри при закладах вищої освіти?

- Якою є перспектива фахової передвищої освіти у структурі закладів вищої освіти?

- Які завдання ставить Міністерство освіти і науки України перед ЗВО задля стимулювання повернення науково-педагогічних працівників та здобувачів вищої освіти із-за кордону?

- Яка позиція Міністерства освіти і науки України щодо відпрацювання випускниками ЗВО у державних установах, які навчалися за кошти державного бюджету?

- Яка позиція Міністерства освіти і науки України щодо державно-приватного партнерства в діяльності закладів вищої освіти?

- Чи буде визнаний в інших закладах освіти атестат про отримання вченого звання професора/доцента, присвоєний конкретним ЗВО? 

Ці та інші питання було детально обговорено під час засідання. Деякі факти знайшли підтвердження, а деякі було спростовано, та, беззаперечно, відкрита і щира розмова із посадовцями дозволила інакше поглянути на майбутнє освіти і науки України. 

Колектив Миколаївського національного аграрного університету безмежно вдячний Міністрові освіти і науки України Оксену Лісовому та його заступникові Михайлу Винницькому за візит, приділений час та конструктивну бесіду.



















Міністерство освіти і науки України

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget