ВИЗНАННЯ У МІЖНАРОДНІЙ ОСВІТНЬО-НАУКОВІЙ СПІЛЬНОТІ

«Єдиний спосіб робити свою роботу добре – це любити її!» Безумовно, цей вислів стосується нашої колеги, доктора економічних наук, професора кафедри публічного управління та адміністрування і міжнародної економіки Гончаренко Ірини Василівни. Її любов до науки підтверджується працьовитістю та відданістю улюбленій справі. Так, перший семестр 2023-2024 н.р. Ірина Василівна займалася налагодженням міжнародного співробітництва з начальними закладами Німеччини та Польщі. 

8 грудня 2023 року в Університеті Пассау відбулася її просвітницька гостьова лекція на тему «Торгівля агропродовольчими товарами між Україною та ЄС». Будучи досвідченим експертом роботи у сфері міжнародних економічних відносин, регіональної економіки професор Гончаренко Ірина Василівна поділилася своїми глибокими знаннями та результатами досліджень, вразивши присутніх слухачів тематикою лекційного заняття. Питання, які вона підіймала, охоплювали три основні напрями: характеристика агропродовольчого сектору в українській економіці; показники торговельно-економічного співробітництва між Україною та ЄС; наслідки для регіонального розвитку Миколаївської області (ілюструючи потенційні переваги та виклики).

Лекція була частиною ініціативи PICAIS, спрямованої на регіональний розвиток, сталий розвиток та природні парки в Україні. Досвід професорки Гончаренко Ірини Василівни дав цінну інформацію про економічні та соціальні аспекти розвитку регіону. Ця подія стала значним внеском у поточний академічний та культурний обмін в Університеті Пассау. Участь Ірини Василівни була не лише свідченням її відданості академічній досконалості, але й благом для спільних дослідницьких зусиль університету.

Безумовно, гостьова лекція професорки Гончаренко Ірини Василівни мала приголомшливий успіх, адже її пропозиції надавали глибоке розуміння ролі агропродовольчого сектору в регіональній економіці та міжнародній торгівлі. Це була безцінна можливість для учасників отримати глибокі знання та осмислення цих критичних питань.

Але цим подорож Ірини Василівни не закінчилась, і вона як провідник міжнародних зв’язків відправилася до Університету Ополя. 11-14 грудня 2023 року представила слухачам, що вивчають інформаційні технології та агрономію індивідуальну тренінгову програму мобільності за темою «Вплив повномаштабних воєнних дій на співпрацю України та Європейського Союзу». Студенти дізналися про експортну спеціалізацію України та Миколаївської області, про особливості ведення господарства в умовах війни. Слухачі активно ставили запитання та коментували інформацію презентації, ділилися власними оцінками економічної ситуації в Польщі. 

За результатами такої плідної річної праці Ірини Василівни в Опольському університеті було підбито підсумки проєкту (NAW/A) «Supporting the cooperation of the University of Opole with Ukrainian universities within the FORTHEM Alliance» та запрошено до участі у наукових та освітніх заходах наступного 2024 року. 

Завдяки наполегливій праці, знанням іноземної мови, бажанню розвиватися на міжнародній, науковій ниві Ірина Василівна має такі вагомі результати. 

Колектив кафедри публічного управління та адміністрування і міжнародної економіки вітає колегу з такими здобутками і дуже гордий працювати пліч-о-пліч за таким науковцем!


Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget